• Головна
  • Компанія «Київспецтранс» приховала ціни реконструкції сміттєзвалища у Підгірцях за 529 млн гривень
10:19, 18 серпня 2023 р.

Компанія «Київспецтранс» приховала ціни реконструкції сміттєзвалища у Підгірцях за 529 млн гривень

Компанія «Київспецтранс» приховала ціни реконструкції сміттєзвалища у Підгірцях за 529 млн гривень

ПрАТ «Київспецтранс» 10 серпня за результатами тендеру уклало угоду з фірмою «Промін Буд Сервіс» про реконструкцію сміттєзвалища №5 у селі Підгірці Обухівського району Київської області вартістю 529 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пише видання «Наші гроші».

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, столичного регіону та України читайте в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua».

До кінця 2024 року мають виконати реконструкцію та технічне переоснащення полігону твердих побутових відходів №5, а саме рекультивацію ділянки №1. Зокрема влаштують каналізаційну насосну станцію, очисні споруди, будинок побутового приміщення, дороги, освітлення, електропостачання, відеоспостереження, благоустрій та озеленення. Роботи оплачуватимуть протягом 30 банківських днів.

Підсумкова відомість ресурсів і кошториси з цінами не опубліковані ані замовником, ані підрядником, що не дозволяє порівняти ціни будматеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Єдиним конкурентом була одеська «Автомагістраль-Південь» Олександра Бойка, яка очолила «Рейтинг бюджетних виплат будівельникам очолили фаворити «Укравтодору».

«Промін Буд Сервіс» зі статутним капіталом 100 грн зареєстрована у 2016 році в Києві за адресою масової реєстрації вул. Хоткевича, буд. 12, оф. 177. Засновником фірми є Андрій Цвильов з окупованого Донецька, а директором – Олег Секретар. До 2021 року фірмою керував Ігор Черкашин. Наразі він керує донецькою фірмою «Марморокбуд», яке через низку донецьких і краматорських компаній належить Дмитру Швидченку з окупованого Донецька, Олександру Гершуну зі Святогірська та Євгенії Ніколаєнко із Краматорська. Дмитро Швидченко був помічником екснардепа від Партії регіонів Анатолія Близнюка.

Нинішній підрядник «Промінбуд сервіс» орендував техніку в колишнього підрядника з реконструкції цього сміттєзвалища – фірми «Хозхімсервіс» і виконував для неї роботи «Хозхімсервісом» із Вишневого володіє Алла Кізіменко із міста Лиман, а керує її син Марк Кізіменко. Її чоловік Олег Кізіменко був засуджений на п’ять років умовно за сепаратизм.

Акціонерами «Київспецтрансу» є Департамент комунальної власності КМДА (51%) та Ігор Тинний (47%), бізнес-партнер родини колишнього секретаря РНБОУ Олександра Турчинова та народних депутатів від нині вже забороненої партії «ОПЗЖ» Сергія та Юлії Льовочкіних.

Загалом із 2018 року замовник уклав п’ять угод щодо реконструкції цього сміттєзвалища на поточну суму 1,43 млрд грн. Перший підряд на 326 млн грн у 2018 році взяла «Будівельна компанія «Адамант». У 2020 та 2021 роках «Хозхімсервіс» отримав два підряди на 250 млн грн. Також у 2021 році «Будівельне управління механізації» виграла підряд на 320 млн грн.

Нагадаємо, ми розповідали про те, що міжнародний аеропорт «Бориспіль» на порталі Prozzoro оголосив тендер на проведення комплексного прибирання внутрішніх приміщень, паркінгу та інших обʼєктів аеропорту на суму майже 52 мільйона гривень.

Крім того, писали, що колишнє керівництво комунального підприємства «Київзеленбуд»запідозрили в розкраданні 115,19 млн грн. Справу щодо розкрадання коштів скерували до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #реконструкція #сміттєзвалище #тендер #Прозорро #Підгірці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...