• Головна
  • Посадовець Київської митниці організував масштабну незаконну схему імпорту автомобілів
11:38, 31 липня 2023 р.

Посадовець Київської митниці організував масштабну незаконну схему імпорту автомобілів

Посадовець Київської митниці організував масштабну незаконну схему імпорту автомобілів

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно посадовця Київської митниці, який був одним з організаторів багатомільйонної незаконної схеми ввезення автомобілів до України без сплати відповідних платежів. Обвинувальний акт направлено до суду. Держінспектору митного посту «Київ-Центральний» загрожує 5 років за гратами.

Про це стало відомо з повідомлення ДБР.

Досі не підписані на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua»? Скоріше долучайтесь та читайте новини Києва, столичного регіону та України.

Встановлено, що за розробленою зловмисниками схемою, десятки машин перетнули кордон нібито до закінчення дії постанови Верховної ради щодо ввезення авто за нульовою ставкою, яка діяла до 1 липня 2023 року. Насправді машини ввозились в Україну пізніше та були оформлені «заднім числом» без сплати обов’язкових податків, – йдеться у повідомленні.

В результаті лише цієї оборудки державний бюджет недоотримав більше 1 мільйона гривень.

Наразі завершено досудове розслідування щодо одного з фігурантів – державного інспектора митного посту «Київ-Центральний».

Він здійснював митне оформлення за фактичної відсутності авто та відповідно не проводив їх огляд. Встановлено, що деякі машини «оформлювались», перебуваючи за сотні кілометрів від пункту пропуску.

Посадовця обвинувачують у вчиненні службової недбалості, тобто неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам – ч. 2 ст. 367 КК України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 5 років.

Ми розповідали раніше, що українські прикордонники затримали 35-річного мешканця Києва, який намагався виїхати за кордон у «ліжку далекобійника». За це він заплатив 5 тисяч доларів.

Крім того, писали про те, що у Києві вручили підозри в порушенні кримінального законодавства чиновнику та його подільникам. Підозрюваних звинувачують у підробці документів задля привласнення державного майна на 24 мільйони гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #незаконна схема #кримінал #Київська митниця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...