• Головна
  • Чиновник разом зі спільниками заволоділи державним майном на 24 млн грн, – ФОТО
09:41, 13 липня 2023 р.

Чиновник разом зі спільниками заволоділи державним майном на 24 млн грн, – ФОТО

Чиновник разом зі спільниками заволоділи державним майном на 24 млн грн, – ФОТО

У Києві вручили підозри в порушенні кримінального законодавства чиновнику та його подільникам. Підозрюваних звинувачують у підробці документів задля привласнення державного майна на 24 мільйони гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Не забувайте підписуватись та читайте новини Києва, Київщини та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua».

Схему створили двоє столичних мешканців, один із яких обіймав посаду в державному підприємстві. Він знайшов нерухомість, яка не використовується в діяльності ДП, а подільники підробили документацію з метою її зміни власника, – йдеться в повідомленні.

На підставі цих документів державний реєстратор здійснив незаконне відчуження державних об’єктів на підставних осіб для подальшого перепродажу.

Злочинній банді вдалося таким чином вивести з власності України 7 об'єктів нерухомості. Загальна площа привласненого майна сягнула 1,5 тис. квадратних метрів на 24 млн грн. З них – 5 підвальних приміщень, які використовувалися як укриття, та дві будівлі.

Правоохоронці наклали арешт на всі приміщення, якими незаконно заволоділи шахраї. Підозрюваних звинувачують у підробці документів, зловживанні повноваженнями, а також легалізації отриманого злочинним шляхом майна.

Загалом їм інкримінують порушення одразу дев'яти статей Кримінального кодексу України.

Також ми розповідали, що у Київській області діяли шахраї, які кілька років незаконно відбирали майно у людей. Вони змінювали інформацію в офіційних реєстрах і переоформлювали право власності.

Крім того, писали про те, що поліцейські затримали зловмисників, які незаконно привласнили квартиру, та намагались силоміць вивезти літню власницю до спеціалізованого закладу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #прокуратура #майно #шахраї #чиновник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...