• Головна
  • «Дарницькі» тропіки: у Києві біля висоток прижився банан, – ФОТО
09:35, 18 липня 2023 р.

«Дарницькі» тропіки: у Києві біля висоток прижився банан, – ФОТО

«Дарницькі» тропіки: у Києві біля висоток прижився банан, – ФОТО

У Києві все частіше можна побачити екзотичні рослини, що ростуть не в оранжереї, а у відкритому ґрунті. Так, наприклад, у Дарницькому районі серед багатоповерхівок росте і чудово себе почуває тропічна рослина, плоди якої нині продаються у кожному супермаркеті та магазині, а за радянських часів вважались неймовірною розкішшю та дефіцитом.

Як повідомляє Дарницька РДА, на Позняках у дворі багатоповерхівки виріс справжній банан.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись, щоб бути в курсі всіх подій і нічого не пропустити.

На фото, яким підкріпили допис, видно, кількаметрове деревце з характерним лапатим листям.

Так що Позняки – то не лише бетонні джунглі! Це чудовий приклад симбіозу мегаполісу і природи, – резюмували в райдержадміністрації.

Як рослина тут з’явилась – невідомо, але маленький паросток біля неї свідчить про її чудове самопочуття та те, що її абсолютно тут комфортно.

Раніше ми писали, що у Києві на Русанівській набережній квітне алея гортензій довжиною майже кілометр. Забарвлення самих квітів може змінюватися протягом цвітіння, а також залежить від складу й кислотності ґрунту.

Також розповідали про те, що у Києві на Харківській площі зараз квітне одна з найбільших ділянок з ліліями та лілійниками. А «наймолодші» лілії зараз квітнуть у сквері біля станції метро «Шулявська». Їх висадили буквально кілька тижні тому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #рослина #банан #дерево #Позняки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...