• Головна
  • На набережній у Києві розквітла кілометрова алея гортензій, – ФОТО
10:29, 13 липня 2023 р.

На набережній у Києві розквітла кілометрова алея гортензій, – ФОТО

На набережній у Києві розквітла кілометрова алея гортензій, – ФОТО

У Києві на Русанівській набережній квітне алея гортензій довжиною майже кілометр. Забарвлення самих квітів може змінюватися протягом цвітіння, а також залежить від складу й кислотності ґрунту.

Про чарівні квітучі прикраси столиці розповіли в комунальному об’єднанні «Київзеленбуд».

Актуальні, важливі та перевірені новини в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь, щоб бути в курсі всіх подій.

У столиці розпочався сезон цвітіння гортензіїУ столиці розпочався сезон цвітіння гортензіїУ столиці розпочався сезон цвітіння гортензіїУ столиці розпочався сезон цвітіння гортензії

За даними підприємства, Русанівську набережну прикрашають понад 600 кущів гортензій, більшість з яких тут висадили минулого року.

У Києві гортензії все частіше використовують в озелененні столичних парків та скверів. Так, в центрі Києва гортензії створюють квітучі коридори на Володимирському проїзді, прикрашають територію біля кримськотатарської альтанки в парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича.



Зараз гортензії квітнуть у багатьох великих парках столиці: у «Наталці», «Перемозі», «Відрадному», «Аврорі», парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича, парку Шумського й на жилмасиві Райдужний, у Голосіївському парку імені Рильського і Парку партизанської слави. А ще у багатьох скверах, – розповів генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Забарвлення самих квітів може змінюватися протягом цвітіння, а також залежить від складу й кислотності ґрунту. Так, для білих потрібен нейтральний ґрунт, бузковим або рожевим – трохи підлужений, а сині ростимуть на кислому. Залежно від сортів, гортензії починають квітувати у липні-серпні і аж до вересня-жовтня. Гортензії можуть бути й невисокими чагарниками у пів метри, а можуть сягати й 2,5 метрів.

Як ми писали раніше, у Києві на Харківській площі зараз квітне одна з найбільших ділянок з ліліями та лілійниками. А «наймолодші» лілії зараз квітнуть у сквері біля станції метро «Шулявська». Їх висадили буквально кілька тижні тому.

Також розповідали про те, що у Києві розпочався сезон цвітіння лаванди. Вона прикрашає парки та сквери, висаджена цілими масивами та окремими кущами, як центральний елемент композицій або як доповнення серед інших багаторічників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #гортензії #квіти #Київзеленбуд #алея
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...