• Головна
  • Прикрашає сквери та парки: у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле, – ФОТО
10:49, 5 липня 2023 р.

Прикрашає сквери та парки: у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле, – ФОТО

Прикрашає сквери та парки: у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле, – ФОТО

У Києві розпочався сезон цвітіння лаванди. Вона прикрашає парки та сквери, висаджена цілими масивами та окремими кущами, як центральний елемент композицій або як доповнення серед інших багаторічників.

Про чарівні квіти у столиці розповіли у комунальному об’єднанні «Київзеленбуд».

Ще більше новин Києва, Київщини та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

У столиці розквітла у парках та скверах лавандаУ столиці розквітла у парках та скверах лаванда

Враховуючи всю палітру кольорів, якими цвіте лаванда, важко назвати цей колір одним словом «лавандовий», адже його спектр від ніжно фіолетового до темно синього, від блідого до насиченого рожевого. Є й білі сорти, – зазначили в КО «Київзеленбуд».

Фахівці розповіли, що нараховується понад 40 видів лаванди. Найвідоміші – вузьколиста (англійська) та широколиста (французька). В Україні широко розповсюджена саме вузьколиста лаванда, оскільки вона більш морозостійка, добре витримує низькі температури та зимує в ґрунті.

Київ квітне протягом усього сезону. Відцвіли сакури, магнолії, бузок, каштани, катальпи. Настав час цвітіння лаванди. І знову я говоритиму «в різних куточках столиці». Так і є насправді. Вузьколиста лаванда легко пристосовується до нашого клімату, перепадів температури, міських умов, легка у догляді. І вона надзвичайно магнітична – притягує погляди, – заявив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

За його словами, лаванду справді можна побачити у парках та скверах різних районів столиці.

До речі, у Києві є своє лавандове поле, яке так і називають – «магнітом». У парку з водними об’єктами на Троєщині (вздовж проспекту Шухевича). У 2022 році тут висадили більше 2000 кущів, які саме починають розростатися і наступного року тут буде справжня краса, — додав посадовець.

Як ми розповідали раніше, в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка наразі квітують гортензії, які вдало доповнюють колекцію ліан.

Також писали, що на Печерську у Києві цвіте та пахне засаджена трояндами пішохідна зона, яка починається від станції метро «Печерськ».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #лаванда #парки #Київзеленбуд #озеленювачі #сорти квітів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...