• Головна
  • Київ увійшов до рейтингу найкомфортніших для життя міст світу
15:42, 24 червня 2023 р.

Київ увійшов до рейтингу найкомфортніших для життя міст світу

Київ увійшов до рейтингу найкомфортніших для життя міст світу

Київ увійшов до рейтингу найкомфортніших для життя міст світу Global Liveability Index 2023. Столиця України посіла 165-те місце зі 173.

Рейтинг оприлюднили на сайті Economist Intelligence Unit (EIU).

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Минулого року Київ виключили зі списку через повномасштабне вторгнення російських військ.

Порівняно з 2021 роком, українська столиця втратила 5,9 пункта через збитки, яких війна завдала її стабільності, інфраструктурі та загальному комфорту життя.

Київ перебуває у десятці міст із найнижчим індексом придатності для життя, поряд з Дуала (Камерун), Хараре (Зімбабве), Дака (Бангладеш) та Порт Морсбі (Папуа Нова Гвінея). Замикає рейтинг сирійський Дамаск.

Другий рік поспіль звання найкомфортнішого для життя міста світу завоював Відень. Столиця Австрії зберегла лідерську позицію завдяки поєднанню стабільності, розвиненій інфраструктурі, якісній освіті та охороні здоров’я, а також великій кількості культурних заходів і розваг.

Раніше ми писали про те, що Київ увійшов до тридцяти столиць світу з найкращими показниками стану атмосферного повітря. Такі результати щорічного світового рейтингу, який складає міжнародна компаніяIQAir World Air Quality Report.

Крім того, розповідали про те, що Київ визнано найкращим містом світу у 2023 року за версією міжнародної агенції Resonance. Завдяки стійкості, незламності мешканців Києва та хоробрості перед обличчям війни експерти агенції присудили столиці почесне звання «Найкращого міста 2023 року» у рейтингу «100 найкращих міст світу».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #рейтинг #місто #життя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...