• Головна
  • Київ увійшов до рейтингу 30-ти столиць світу з найчистішим повітрям
15:15, 15 березня 2023 р.

Київ увійшов до рейтингу 30-ти столиць світу з найчистішим повітрям

Київ увійшов до рейтингу 30-ти столиць світу з найчистішим повітрям

Київ увійшов до тридцяти столиць світу з найкращими показниками стану атмосферного повітря. Такі результати щорічного світового рейтингу, який складає міжнародна компаніяIQAir World Air Quality Report.

Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Так, українська столиця опинилась між Мадритом та Токіо, посівши 26 місце в рейтингу та потрапивши до так званої «зеленої» зони.

Також столиця України отримала особливу відзнаку як місто, яке попри повномасштабну війну розбудовує систему моніторингу повітря та докладає зусиль для покращення екологічної ситуації.

За словами Возного, на результати вплинуло введення воєнного стану в Україні, зменшення кількості транспорту та інтенсивності роботи підприємств у столиці. Окрім того, з 2022 року компанія IQAir отримує інформацію про стан повітря у Києві безпосередньо від міської системи моніторингу. Це також позитивно вплинуло на об’єктивність формування індексу якості повітря столиці та нашу позицію у щорічному рейтингу, запевняє чиновник.

Загалом, до цьогорічного рейтингу всього увійшло 116 столиць. Серед найбільш задруднених мегаполісів опинилися Нджамена (Чад), Дака (Бангладеш), Багдад (Ірак). У списку міст із найчистішим повітрям – Сан-Хуан (Пуерто-Ріко), Гамільтон (Бермуди) та Канберра (Австралія).

IQAir World Air Quality Report – щорічний рейтинг, який складає міжнародна компанія IQAir з 2018 року. У цьогорічному звіті представлені дані про якість повітря за показником пилу фракції PM 2,5 із 7323 міст світу. Дані, використані у звіті, були зібрані з понад 30 000 станцій моніторингу якості повітря, включно із міською системою моніторингу Києва.

Раніше ми розповідали, що киян закликали економити електроенергію: у місті знову можливі відключення світла

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #екологія #найчистіше повітря
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...