• Головна
  • Президент Зеленський звільнив голову Гостомеля: при ньому «пропали» гроші на відновлення селища
15:24, 9 червня 2023 р.

Президент Зеленський звільнив голову Гостомеля: при ньому «пропали» гроші на відновлення селища

Президент Зеленський звільнив голову Гостомеля: при ньому «пропали» гроші на відновлення селища

Голову Гостомельської селищної військової адміністрації Сергія Борисюка звільнили після того, як журналісти викрили його у розкраданні коштів, виділених на відновлення селища.

Указ про звільнення урядовця 8 червня підписав президент України Володимир Зеленський. При цьому офіційних версій про причини звільнення наразі не звучало.

Так, у Гостомелі зафіксували факт розкрадання щонайменше 5 мільйонів гривень чиновниками

Посаду Борисюка обійняв Сергій Смаль, про що йдеться в іншому указі.

Сергій Борисюк втратив посаду через 3 дні після того, як було опубліковано розслідування Bihus.Info «Дике відновлення». У ньому журналісти розповіли про те, як Гостомельска ПВА переказувала на рахунки підставних ФОП та компаній мільйони гривень. У договорах із ними було зазначено, що вони нібито займалися відновленням селища після бойових дій.

У розслідуванні фігурують не менше 11 підозрілих ФОП та фірм. Зокрема, за такою схемою гроші отримували мешканець тимчасово окупованого Донецька, пенсіонерка з Миколаєва та священик з Рівненщини.

У Гостомельській ПВА водночас завили, що не розбиралися з тим, кому платять, бо хотіли якнайшвидше відновити селище. Там же говорили, що до їхніх обов’язків не входить перевірка підрядників.

Цікаво, що після оприлюднення розслідування з державного порталу було видалено всю інформацію про платежі з місцевого бюджету.

Нагадаємо, ми розповідали, що столична прокуратура спільно з поліцією розслідує факти розкрадань бюджетних коштів, які були виділені на ремонт та укомплектування укриттів та споруд цивільного захисту в Києві.

Також писали про те, що в Голосіївському районі Києва викрили учасника схеми, який заволодів бюджетними коштами, що були виділені на ремонт укриттів. Йому оголошено про підозру (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Київщини #новини #Гостомель #голова #кошти #розкрадання #президент #указ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...