• Головна
  • Куди піти на пікнік у Києві: ТОП-10 місць для посиденьок на природі
18:13, 25 травня 2023 р.

Куди піти на пікнік у Києві: ТОП-10 місць для посиденьок на природі

Куди піти на пікнік у Києві: ТОП-10 місць для посиденьок на природі

Вихідні завжди здаються короткими, і проводити їх потрібно різноманітно, насичено і смачно. Пікнік на природі – це чудовий варіант. Ви зможете відпочити від міської метушні й весело провести час з сім'єю або друзями. Пікнік – слово досить урбаністичне, але ввійшло до повсякденного вжитку дуже швидко. До того ж завоювавши неабияку популярність серед українців і не тільки.

В гарну погоду з хорошою компанією потрібно обов'язково вибиратися на пікнік. На щастя, в Києві вистачає куточків для відпочинку на природі. Так що, беріть скатертину, пледи, їжу, улюблені гарячі чи холодні напої та вирушайте в одне з цих затишних місць.

Журналісти 44.ua підготували добірку місць, де в Києві найкраще влаштувати пікнік. Обирайте найбільш вдалу та зручну для вас локацію та швидше вирушайте!

Відкриває нашу добірку місце, де ви можете провести пікнік, – житловий масив Виноградар. В лісопарку Виноградар можна влаштовувати пікніки і готувати шашлики. Це круте місце для сімейного відпочинку. Тут безліч альтанок та мангалів, які можна орендувати. Якщо ж вам захочеться активного відпочинку, то поруч розташований мотузковий парк.

Адреса: перехрестя вулиць Гонгадзе і Косенко.

Наступна локація для пікніку в нашій добірці – це Ботанічний сад ім. Гришка. Це особливо затишний куточок у столиці. Серед такого розмаїття квітучих дерев та рослин ви точно відшукаєте тут мальовничу місцину для пікніку. Звісно, шашлики у ботанічному саду смажити не можна, проте можна чудово відпочити й помилуватися краєвидом із запашною кавою, лимонадом у руках, сандвічами або вином.

Особливо радимо «Красний двір», що розташований у правій частині парку, із дерев'яною оглядовою вежею та галявиною, що мов би створена для пікніку.

Адреса: Тімірязєвська, 1.

Прекрасне місце для відпочинку від міської суєти – парк «Феофанія». Це історична місцевість в Голосіївському районі Києва. Парк площею 150 гектарів має статус пам’ятки садово-паркового мистецтва. На території Феофанії є п’ять ставків з зонами відпочинку на березі. Ландшафт центральної частині був придуманий фахівцями ботсаду імені Гришка. На території встановлені лави, смітники, є столики для пікніків і невелика фудзона, де можна купити воду, каву і перекусити.

Тут красиві озера і соковито-зелені галявини, на яких просто обов'язково потрібно стелити скатертину, пледи, їсти хрусткі тости і задушевно поговорити про важливе або дрібниці.

До Феофанії заборонено заїжджати на автомобілі, але поруч є платна парковка (20 гривень/день). У парку не можна розпалювати відкрите багаття і ставити намети. Але місце ідеально підійде для любителів невеликих пікніків з красивими видами і легкими закусками.

Найближча станція метро: Теремки.

Адреса: вул. Академіка Лебедєва, 32.

На території ВДНГ достатньо хороших точок для пікніка. Тут можна орендувати альтанки, мангал і посмажити шашлик. Дрова або вугілля привозьте з собою або ж купуйте прямо там. А ось бадмінтон, м'яч або фрісбі захопіть точно. Біля альтанок є галявина для шанувальників активного відпочинку.

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1.

Якщо хочете гарно провести час на природі разом з друзями або сім’єю – вирушайте в Голосіївський парк. Щоправда, розстелити плед і поїсти можна будь-де, а от смажити дозволено лише біля чотирьох паркових озер, де розташовані альтанки з мангалами. Розваг тут теж вистачає. Можна покататися на велосипеді, поплавати на човні або катамарані. У Голосіївському парку є кілька вікових дубів, навесні в озерах повно качат, а по суші бігають задоволені білки.

Адреса: вул. Генерала Родимцева, 6а.

Пуща-Водиця– надзвичайно красива місцина, самий маршрут до якої дуже мальовничий. Сідаєте на Контрактовій площі на трамвай № 12 та рушаєте, дивлячись у вікно на столичну красу. У Пущі ви відшукаєте безліч місць, де можна розташуватися прямо біля озера або ж трохи далі – в лісі. У гарну погоду, бажаючих орендувати альтанки та мангали, як ви розумієте, предостатньо. Так що, на вихідних приходьте раніше. Відпочиньте від міського шуму, підкріпіться, а потім і на човні можна поплавати.

Пікнік у Пущі-Водиці

Пікнік у Пущі-Водиці

Адреса: Пуща-Водиця 4-14 лінії.

Чудовим місцем для пікніку може стати парк «Партизанська слава». У цьому парку на Лівому березі можна влаштувати пікнік і в цілому відмінно провести час. Місце ідеальне для відпочинку з дітьми. Тут красиві озера, доглянуті доріжки, є колесо огляду та інші атракціони, які точно сподобаються дітям.

Парк "Партизанська слава"

Парк "Партизанська слава"

Адреса: Славгородська, 31.

Хочете цікаво та пізнавально провести час? Тоді відправляйтесь в Китаєво. Це ще одна історична місцевість в Голосіївському районі Києва, у східній частині Голосіївського лісу. На території Катаїва розташований монастир, купелі і печери, схожі на печери Києво-Печерської Лаври. Однак, найголовніше – це практично незаймана природа з каскадами озер і густим лісом.

Тут можна не тільки шашликів насмажити, але і привітатися з 300-річним каштаном, між іншим, найстарішим у Києві.

Адреса: вул. Китаївська, 32.

Круте місце для відпочинку в історичному центрі міста – це Пейзажна алея. На Пейзажці комфортно і затишно, незважаючи на досить велику кількість туристів. Так що, сміливо стеліть пледи і насолоджуйтеся сонцем, теплом та смачними закусками. Дорослим тут сподобається, а малюки будуть у захваті. Море емоцій подарує синій кіт та мозаїчні ігрові майданчики.

Адреса: вул. Володимирська, 2 – вул. Велика Житомирська, 36.

Остання локація в нашій добірці, для активного та смачного відпочинку – це парк «Муромець». Тут є спеціальні зони для пікніків, можна орендувати альтанку з мангалом, купити дрова і замовити кальян. Поруч дитячі майданчики з батутами, атракціонами та іншим добром. Також тут можна покататись на велосипеді, вейкборді, поплавати на байдарках і навіть водних лижах.

Адреса: проспект Степана Бандери, 19.

Також раніше ми розповідали про те, де у Києві активно провести відпочинок.

Також писали про майданчики для вигулу собак у Києві, де спеціально обладнані місця, що дозволяють комфортно гуляти зі своїм песиком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #пікнік #парки #природа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...