• Головна
  • Мешканці Києва вимагають прибрати паркан, який закриває доступ до Дніпра
12:38, 10 травня 2023 р.

Мешканці Києва вимагають прибрати паркан, який закриває доступ до Дніпра

Мешканці Києва вимагають прибрати паркан, який закриває доступ до Дніпра

У Дарницькому районі Києва на Позняках місцеві жителі вимагають прибрати паркан, який закриває доступ до узбережжя річки Дніпро.

Петиція №12082 із також вимогою з’явилась на сайті Київської міської ради.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше новин, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Як зазначає автор петиції Віктор Загорулько, більш ніж на сотню тисяч мешканців Позняків існує лише кілька ділянок узбережжя доступного для відвідування, які, до того ж, не з'єднані між собою. На цих шматочках вільного берега відпочивають тисячі киян, сотні дітей, як, наприклад, на відкритий рік тому набережній ТРЦ «Рівермол». Але пройти далі вздовж берега Дніпра заважає цегляна стіна біля житлового комплексу «Рівер Стоун».

Згідно із Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування" від 29 жовтня 2019 р. № 233-IX всі перешкоди вільного доступу до берега та вільного проходу вздовж нього вже давно мали бути усунені місцевою владою. Біля ТРЦ «Рівермол» узбережжя перегороджене цегляним парканом у двох місцях, поблизу ресторану «Віла рив'єра» на кордоні з відкритою набережною ТРЦ «Рівермол» та бетонним парканом з іншого боку ділянки, що займає ЖК «Рівер Стоун», – зазначив Загорулько.

Автор петиції також наголосив, що паркани збудовані два роки тому на основі дозволу благоустрою міста Києва, як паркани будівельного майданчика, хоча будівництво ЖК давно закінчено.

Тож у зверненні кияни вимагають демонтувати паркани та відкрити вільний доступ до берега Дніпра та прохід берегом вздовж ділянки зайнятої ЖК «Рівер Стоун».

Наразі петиція набрала 2142 підписи з 6000 необхідних для розгляду комісією Київміськради.

Як ми повідомляли раніше, петиція мешканців столиці проти будівництва паркінгу на Оболоні зібрала необхідну кількість підписів.

Також писали про те, що мешканці Києва звернулись до міської влади їх пропозицією облаштувати скейт-парк на території поблизу зупинки кільцевої електрички «Київська Русанівка».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #петиція #паркан #узбережжя #Дніпро #ЖК #Київрада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...