• Головна
  • У центрі Києва з‘явився стінопис, присвячений загиблим на війні, – ФОТО
16:53, 29 квітня 2023 р.

У центрі Києва з‘явився стінопис, присвячений загиблим на війні, – ФОТО

У центрі Києва з‘явився стінопис, присвячений загиблим на війні, – ФОТО

У Києві на одній з адміністративних будівель Верховної Ради України створили мурал, який присвячений пам’яті всіх загиблих на війни захисників та захисниць.

Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі та нічого не пропустити.

На одній з адмінбудівель ВР у Києві з‘явився мурал, присвячений всім загиблим на війніНа одній з адмінбудівель ВР у Києві з‘явився мурал, присвячений всім загиблим на війніНа одній з адмінбудівель ВР у Києві з‘явився мурал, присвячений всім загиблим на війні

На стінописі зображений Герой України Олександр Мацієвський, який був розстріляний росіянами після вимовлених слів: «Слава Україні».

Автором муралу є французький художник Крістіан Гуемі, відомий під псевдонімом С215.

Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний зазначив, що мурал — це вшанування пам’яті всіх героїв, які щодня захищають Україну та віддають за незалежність і територіальну цілісність найцінніше, — своє життя.

На одній з адмінбудівель ВР у Києві з‘явився мурал, присвячений всім загиблим на війніНа одній з адмінбудівель ВР у Києві з‘явився мурал, присвячений всім загиблим на війні

Ми завжди маємо пам’ятати про подвиг кожного нашого героя, кожної героїні, які ціною всього наближають Перемогу України над жорстоким російським агресором. І ця пам’ять має увіковічитися з покоління у покоління, — наголосив Керівник Апарату. 

Як ми повідомляли, відомий французький вуличний художник Крістіан Гуемі, також відомий, як C215, відвідав Україну, намалювавши у Бородянці портрет поетеси Лесі Українки та інших українських діячів.

Крім того, ми раніше писали про те, що у річницю визволення Київської області у столиці відкрилася виставка картин на рештках російських ракет, якими окупанти бомбили столичний регіон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #мурал #стінопис #захисник #французький художник #Верховна Рада #Олександр Мацієвський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...