• Головна
  • На лівому березі в Києві будуватимуть Національне військове кладовище: з'явився законопроєкт
14:31, 26 квітня 2023 р.

На лівому березі в Києві будуватимуть Національне військове кладовище: з'явився законопроєкт

На лівому березі в Києві будуватимуть Національне військове кладовище: з'явився законопроєкт

У Верховній раді зареєстрований законопроєкт №9240 щодо забезпечення розміщення Національного військового меморіального кладовища в місті Києві.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, у травні 2022 року Верховна рада ухвалила закон, в якому закріплено поняття Національного військового меморіального кладовища та особливості його правового статусу.

На реалізацію даного закону Кабінетом міністрів спільно з Міністерством у справах ветеранів України напрацьовано план-графік створення Національного військового меморіального кладовища та визначено місце його розміщення на Броварському проспекті у Дніпровському районі м. Києва.

"З метою належного вшанування пам’яті військовослужбовців, захисників, захисниць, які віддали своє життя заради незалежності України… є необхідність внесення змін до деяких законів", - йдеться в документі.

Проектом закону передбачено наступне:

  • передача у користування та зміна цільового призначення земельних ділянок державної, комунальної власності для розміщення Національного військового меморіального кладовища на Броварському проспекті у Дніпровському районі м. Києва;
  • можливість вилучення лісових земель для будівництва та експлуатації Національного військового меморіального кладовища без відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам;
  • проектування Національного військового меморіального кладовища буде здійснюватиметься без одержання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок;
  • можливість перепоховання на Національному військовому меморіальному кладовищі героїв України, яким починаючи з 2014 року вручено орден "Золота Зірка", та перепоховання видатних борців за незалежність України у ХХ столітті за рішенням та Кабінету міністрів.

Нагадаємо, що у Києві виділили землю під військовий меморіальний цвинтар. Він знаходитиметься в Биківні. Загальна площа Національного військового меморіального кладовища сягне майже 100 гектарів. За словами Кличка, раніше міськрада підтримала пропозицію уряду створити військове кладовище на Лисій горі, але громадськість не підтримала цю ідею.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час. Приєднуйтеся до нашої спільноти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьогодні #військовий цвинтар #законопроєкт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...