13:00, 24 квітня 2023 р.

Міфи про суші та роли

Суші та роли вже багато років тримаються в топі фастфуду, оскільки зайняли своєрідну споживчу нішу: їх приготування та вживання пов’язані з певною естетикою, а самі інгредієнти досить екзотичні як для України, тому це гарний спосіб різноманітними своє меню.

Поряд з цим, існує багато міфів про суші, розвінчання яких зовсім не шкодить їх популярності. Запит у браузері на тему «Суші Софіївська Борщагівка» й подалі залишатиметься дуже поширеним. Наша стаття позаяк не стане антирекламою продукту, адже задумана з метою розвитку вашої гастрономічної обізнаності.

Міфи про суші та роли, фото-1

У що не можна вірити, коли йдеться про суші та роли?

Поширені міфи про ці кулінарні вироби наступні:

  • Суші – японська страва. Насправді багато варіантів суші не мають жодного ставлення до Японії та були вигадані за кордоном (насамперед роли, на що вказують американські назви багатьох з них). Суші, що взагалі можна замовити в Україні та інших країнах світу, відрізняються від японських так саме, як борщ з української їдальні від того, що був приготований японським кухарем у японському ресторані. Тобто, йдеться про адаптований варіант страви. До речі, навіть традиційні японські суші (як всі інші унікальні елементи цієї культури) мають континентальне походження – ідея була запозичена у китайців;
  • Суші та роли їдять паличками. Частково це так, але лише в Японії і лише жінки – за етикетом їм заборонено бруднити руки. Чоловіки ж частіше беруть суші руками і так занурюють їх у соус. До речі дерев’яні палички використовуються хіба що в фастфуд-кафе та за кордоном. В японських ресторанах надають перевагу срібним паличкам;
  • Суші можна робити власноруч. Насправді в Японії суші не є повсякденною їжею, їх вживають у ресторанах або замовляють на хату професійним сушистам. Самостійне приготування там вважається дилетантизмом та причиною рутинізації процесу вживання їжі з втратою філософії. Але жодної містики тут немає: вироби японських майстрів дуже відрізняються, оскільки кухарі мають доступ до ексклюзивних та найсвіжіших інгредієнтів, у той час, як суші української домогосподарки будуть майже тими ж самими, як і з українського ресторану і саме через відсутність продуктів потрібної якості та асортименту;
  • Скуштувавши суші легко підчепити паразита. Це справді так, але якщо вони готувалися із свіжої риби. Наприклад, поширення гельмінтозу у Японії дійсно має жахливу статистику. Але ж українським сушистам свіжа риба недоступна зовсім – вона солена, копчена, чи виморожена настільки, що жодні паразити у ній не збереглися живими;
  • Суші бувають без рису. Насправді рис – не лише обов’язковий, а головний інгредієнт суші, які як раз можуть обходитись без риби чи продуктів тваринного походження. А ось скибочки риби без рису звуться сашімі.

Все, що ви тепер знаєте про суші та роли, не зробить ці страви менш цікавими та смачними. Вживайте їх на здоров’я та без зайвих упереджень. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...