• Головна
  • У Києві затримали групу квартирних шахраїв
13:17, 18 квітня 2023 р.

У Києві затримали групу квартирних шахраїв

Фото: поліція Києва

Фото: поліція Києва

Столичні поліцейські викрили організовану групу шахраїв, які продавали квартири за підробленими документами.

Про це повідомили в поліції Києва.

Організаторкою злочинної схеми виявилася 38-річна мешканка Київської області, яка долучила до шахрайства своїх знайомих: двох чоловіків та трьох жінок, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення шахрайства.

Вони влаштували у Києві «бізнес» з продажу квартир, які ні за ким не зареєстровані або ж місцезнаходження власників цих помешкань невідоме.

За попередньо визначеними ролями один з фігурантів робив оголошення у Інтернеті про продаж квартир, інший видавав себе за фіктивного власника квартири, решта були псевдо-нотаріус та «ріелтор». Аби угода купівлі-продажу квартири не викликала сумнівів, фігуранти орендували приміщення, яке замаскували під кабінет нотаріуса, де і проходили так звані угоди з покупцями.

Усіх учасників злочинної групи поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час укладання ними договору купівлі-продажу двох квартир по 30 тисяч доларів США.

У ході обшуків за місцями мешкання фігурантів та їх орендованого приміщення було вилучено бланки документів, підроблені паспорти, печатки та гроші.

Шістьом спільникам повідомлено про підозру. На час досудового розслідування суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми розповідали, що Київські оперативники викрили псевдомінера, який нібито готувався здійснити вибух у Подільському районі столиці.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, перевірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьогодні #квартирні шахраї #поліція
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...