• Головна
  • Перемогти стрес: як зберегти спокій під час війни
Новини компаній
08:00, 16 квітня 2023 р.

Перемогти стрес: як зберегти спокій під час війни

Новини компаній

Тривога, невизначеність майбутнього, психоемоційні негаразди. Тіні війни кинули лихий погляд на колись спокійні землі України, коли 24 лютого 2022 року тиранічний кулак російської агресії спробував знищити прагнення до свободи та миру. Ставши свідками безжалісності та звірств своїх гнобителів, тисячі українців зазнали душевних травм, що стали гірким нагадуванням про ціну людських страждань перед обличчям необмеженої та варварської влади.

З перших днів повномасштабного вторгнення Kateryna Biloruska Foundation реагує на суспільно-важливі проблеми в напрямках спорту, освіти та ментального здоров'я населення. Благодійний фонд спільно з партнерами реалізує ініціативи допомоги українським родинам, зокрема навчаючи технік, як подолати стрес під час війни та впоратися з його наслідками. 

Кризова психологічна допомога — курс від Kateryna Biloruska Foundation

У межах стратегічного плану з психологічної реабілітації людей, які постраждали від війни, міжнародний благодійний фонд Катерини Білоруської за підтримки Міністерства освіти і науки України запустив програму «Кризова психологічна допомога». Її мета — дати профільним фахівцям знання, як працювати з внутрішньо переміщеними людьми, які зіткнулися з тими чи іншими ментальними проблемами. У компанії вважають, що кожна сім'я і кожна дитина в Україні мають право на мирне і здорове в усіх відношеннях життя, наповнене щастям.

Кризове консультування в умовах війни передбачає надання психологічної підтримки. Допомога в цьому випадку головним чином спрямована на роботу зі станом пацієнта, а не зі змістом його проблеми.

Наслідки травм, пов'язаних із війною, можуть бути важкими й тривалими, включно з такими симптомами, як: 

  • тривога;

  • депресія;

  • відчуття безпорадності;

  • посттравматичний стресовий розлад (ПТСР);

  • суїцидальні думки. 

Кризове консультування екстрено допомагає впоратися з цими наслідками, підвищити емоційну стійкість і зрештою полегшити відновлення після травматичного досвіду. Емпатичний контакт, підтримка і фокусування на осмисленні пережитого не в минулому, а в теперішньому моменті сприяють опрацюванню емоцій і сприйняття, а також виробленню ефективної стратегії подолання стресу, повертаючи людині відчуття контролю над тим, що відбувається, і стабільності в житті. 

Як пройти навчання

Курс «Кризова психологічна допомога» від Kateryna Biloruska Foundation насамперед орієнтований на співробітників інклюзивно-ресурсних центрів України. Більше про ініціативу, навчальну програму та лекторів читайте на сайті biloruska.foundation.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Biloruska Foundation #Фонд Kateryna Biloruska
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...