• Головна
  • Що краще паперова книжка чи електронний аналог?
Новини компаній
14:17, 21 березня 2023 р.

Що краще паперова книжка чи електронний аналог?

Новини компаній

Дуже багато людей проводять дискусії на кшталт, яку книжку корисніше читати – паперову чи електронну? На це питання остаточної відповіді немає й досі. Коли почали з’являтися перші електронні книжки вчені забили тривогу, про шкоду здоров’ю та погіршення зору від них. Але, технологічні прогреси не стоять на місці і вийшли моделі, які нічим окрім зовнішнього вигляду не відрізняються від паперового варіанту. Тому на нашу думку, це питання смаку та власного комфорту кожного читача.

В Україні придбати якісні та цікаві книги дешево можна на офіційному сайті «Ранок». Тут кожен знайде собі те, що йому потрібно і в тому форматі, який найбільш комфортний і зручний.

Виробництво «Ранок», працюємо для розвитку та освіти дітей

Виробництво «Ранок», працюємо для розвитку та освіти дітей

Класика паперової книжки - чому її варто купити?

Паперовий екземпляр набагато приємніше через:

  • Аромат – запах паперу та чорнил мають свої чудові нотки та залишаються у пам’яті надовго.
  • Звук – шелест перегорнутої сторінки теж вносить свої чарівні моменти.
  • Тактильність – відчуття виробу в руках, вага, розмір та навіть рельєфність обкладинки і самих сторінок не залишаться без уваги, та створюють специфічний ефект при читанні.
  • Рухи – перегортання сторінок під час читання та неконтрольовані рухи, які виконує читати теж мають свою значимість, адже в електронному варіанті Ви не зможете провести пальчиком по середині сторінки щоб та не перегорталася, або загнути куточок, щоб наступного разу знати де закінчили.

Звичайно коли зберігати класичні книжки немає де, то ідеальним варіантом залишається електронна книга. Але, дитячі казки мають бути обов’язково у класичному виді, адже, це цілий світ для малечі, яка тільки-но почала знайомитися з основними факторами життя та поведінки людей в соціумі. Саме з паперової книжки діти черпають величезний досвід, спираючись на яскраві малюнки та захопливі пригоди героїв.

Який жанр обрати?

Для читачів-початківців рекомендовано знайомитися з кожним видом жанру окремо. Це дозволить краще зрозуміти суть та визначитися з «стилем-фаворитом». Звичайно, Ви можете прислухатися порад друзів чи однодумців. Але, майте на увазі, смаки у всіх різні і краще за все спиратися на власні уподобання та відчуття. Пробуйте читати різнопланову літературу, це допоможе розширити власний кругозір, познайомить з чимось новим та цікавим, покращить настрій і навіть самопочуття. На думку профі-читачів книжки від нобелівських лауреатів приходяться до смаку практично 89% новачкам. Якщо ж спиратися на стандартні поради бібліотекарів, то починати читальний шлях можна з художньої легкої літератури, поступово перемикаючись на більш «тяжкі» жанри та стилі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#дітяча література #електронні книжки #е-книги #ігри та творчість #видавництво Ранок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...