
Яка роль лосося у харчуванні спортсменів і як він може допомогти підвищити фізичну витривалість?
Для досягнення нових вершин спортсмени приділяють величезну увагу своєму харчуванню. Воно формується залежно від виду активності, оскільки комусь потрібна сила, а комусь набір маси. Незалежно від виду спорту, лікарі сходяться в єдиній думці, що в раціоні харчування має бути лосось. У ньому міститься підвищена кількість білка та всі необхідні амінокислоти та вітаміни.
Правильне харчування для покращення витривалості
Білки – основний елемент у розвитку клітин організму. Спортсмени повинні їсти достатню кількість червоної риби, яєць та морепродуктів. Це дозволить набирати м'язову масу, знижувати вагу і отримувати достатню енергію. Велика увага приділяється лососеві, тому що його м'ясо легко засвоюється. Практично повністю, риба складається з поліненасичених жирних кислот, і вітаміну А, Д, Е та групи В. Харчування для спортсменів розробляється з особливою увагою, оскільки є необхідність зниження ризиків серцевих захворювань. Вживати червону рибу потрібно кілька разів на тиждень.

Чому саме риба?
Лосось багатий на білок, і має оптимальну кількість жиру, що дозволяє краще засвоїтися. Калорійність морепродуктів у кілька разів нижча, ніж у м'яса. Зміст Омега-3 і Омега-6 є не менш важливими факторами в цьому питання. Таке харчування дозволить контролювати вагу та набирати м'язову масу. Правильне харчування та регулярні тренування покращать витривалість і зміцнять організм. Займатись фізичною активністю і при цьому не насичувати клітини всіма необхідними амінокислотами – заборонено.
Протеїнове джерело
Незважаючи на те, що червона риба вважається відносно жирною, вона відома великим вмістом жирних кислот. Всього в 100 г філе міститься 20 г протеїну, який практично повністю засвоюється. Для професійних спортсменів, вживання морепродуктів – основа харчування, що дозволяє отримувати білок, засвоювання якого не стане додатковим навантаженням для організму.
Підтримка серцево-судинної системи
Основним елементом для серця є Омега-3, що знижує рівень холестерину. Гіпертонія або проблеми з серцем можна вилікувати, при регулярному прийомі жирної кислоти (якщо не йдеться про патологічні зміни). Готувати морепродукти потрібно кілька разів на тиждень, переважно методом запікання. Враховуючи, що на серце спортсменів виявляються підвищені навантаження, підтримка його здоров'я є важливою.
Важливість вживання червоної риби
Лосось підтримує здоров'я спортсменів, насичуючи їхній організм корисними речовинами. Витривалість покращується, самопочуття швидко відновлюється після тренувань, а м'язова маса наростає значно швидше. Купити лосося можна в інтернет-магазині https://kit-whalegroup.com.ua/moreprodukty, ознайомившись з усіма сертифікатами якості. Отримуючи всі необхідні вітаміни та амінокислоти, тренування приноситимуть лише задоволення, а тіло оздоровлюватиметься. Оптимально, вживати морепродукти кілька разів на тиждень.