• Головна
  • У Києві викрили групу медиків, які ставили фальшиві діагнози для ухилянтів від військової служби
15:31, 23 лютого 2023 р.

У Києві викрили групу медиків, які ставили фальшиві діагнози для ухилянтів від військової служби

У Києві викрили групу медиків, які ставили фальшиві діагнози для ухилянтів від військової служби

Київська міська прокуратура викрила організовану групу з 15 осіб, в яку входили працівники 5 столичних медичних закладів та члени лікарських комісій. Шахраї організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Про це повідомили в столичній прокуратурі.

Згідно з матеріалами слідства, учасники злочинної групи розробили механізм фальсифікації документів. В них йшлося, що у чоловіків призовного віку нібито є тяжкі захворювання.

Фальшиві діагнози надавали підстави для визнання цих чоловіків тимчасово непридатними для військової служби, усуваючи таким чином їм перешкоди для перетину державного кордону України.

До схеми були залучені особи, які підшуковували бажаючих уникнути мобілізації, а також особи, які безпосередньо виготовляли пакет необхідних документів, а саме працівники різних медичних установ столиці, члени медико-соціальної експертної комісії та комісії з питань перевірки стану військового обліку, - йдеться в повідомленні прокуратури.

Також учасники схеми обговорювали з замовниками «діагнози» та фіктивно оформлювали перебування цих осіб на стаціонарному лікуванні у медичних закладах.

Вартість послуги з виготовлення фальсифікованих медичних документів становила 3 тис. доларів США з особи.

Діяльність групи була викрита під час підготовки пакету документів для трьох чоловіків призовного віку. Одним із замовників діяв під контролем правоохоронних органів, на підставі цих документів він здійснив безперешкодний перетин державного кордону України.

Правоохоронці провели 35 обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів, під час яких виявили грошові кошти, отримані внаслідок злочинної діяльності, чорнові записи, переписку з мобільних телефонів, відомості про внесення в базу «eHealth» фіктивних діагнозів тощо.

За результатами слідчих дій 7 фігурантам повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, у тому числі трьом з них - у складі організованої групи.

Слідчі дії з іншими фігурантами провадження тривають.

Раніше ми розповідали, що правоохоронці викрили столичного блогера, який прикарманив 340 тисяч грн донатів для ЗСУ.

Також ми писали, що поліція Київщини викрила сутенерку, яка влаштувала бордель

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #поліція #Київ #прокуратура #шахраї #медики #військовозобов'язані
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...