• Головна
  • ТОП-7 недорогих павербанків для ваших ґаджетів: як вибрати та які характеристики мають
17:37, 14 лютого 2023 р.

ТОП-7 недорогих павербанків для ваших ґаджетів: як вибрати та які характеристики мають

ТОП-7 недорогих павербанків для ваших ґаджетів: як вибрати та які характеристики мають

Мобільні ґаджети потребують періодичного заряджання. А якщо ви, наприклад, подорожуєте чи не маєте доступу до електромережі, або довгий час світла, що наразі дуже актуально? Хороший Power bank відмінно вирішує таку проблему. Він зручний у використанні. Елементи живлення зібрані у компактному корпусі. А широкий асортимент дозволяє вибрати модель не тільки за функціоналом, за успішним зовнішнім виконанням, а й за ціною.

Зовнішні акумулятори відрізняються типом елементів живлення, ємністю батареї, кількістю портів USB, розмірами, дизайном корпусу. Але головне те, як вони справляються зі своєю ключовою роллю – заряджання ноутбука, телефону, планшета, навігатора, навушників або іншої сумісної техніки.

Купити Power bank

Купити Power bank

Найважливіше вибрати пристрій, який відповідає твоїм потребам. Купити повербанк, попередньо не ознайомившись із характеристиками, – не найкраща ідея. Девайси відрізняються типом батареї, місткістю, габаритами, дизайном, функціями тощо. І все це впливає на якість та час роботи УМБ.

Журналісти 44.ua вибрали для вас сім бюджетних моделей повербанків для ноутбуків та телефонів, з яким можна не хвилюватися, що опинитесь відірваними від зв’язку, новин та можливості знайти все необхідне за кілька кліків.

Power bank

Power bank

Як вибрати повербанк: базові характеристики

Якщо ввести в пошуку «бюджетні повербанки», у кращому випадку знайдете список моделей із набором характеристик, які ні про що не говорять. Тож спершу розглянемо основні пункти, на які варто звернути увагу, перш ніж купити PowerBank.

Об’єм акумулятора. Якщо попереду вас чекає довга подорож, або довготривале відключення світла, то обирайте повербанк з об’ємом батареї 10000–15000 mAh. Об’єму 5000 mAh вистачить для коротких підзарядок протягом дня. Повербанк на 20000 mAh дозволить не хвилюватися про заряд телефона кілька днів.

USB-виходи. Найкраще, коли їх 2 або більше, щоби можна було зарядити від УМБ декілька пристроїв одночасно. Зверніть увагу: якщо у вас iPhone із новим типом зарядки, треба шукати зовнішній акумулятор з виходом Type-C.

ТОП-7 недорогих павербанків для ваших ґаджетів: як вибрати та які характеристики мають, фото-3

Бренд.Навіть бюджетний повербанк від надійного виробника буде пристроєм із якісними комплектуючими. Одним із найкращих прикладів ідеального співвідношення ціни та якості є повербанки Xiaomi.

Додаткові функції. Додатково PowerBank може бути оснащений ліхтариком, захистом від перегріву, функцією бездротової зарядки (тут важливо, щоб ваш телефон теж підтримував Wireless Charger) тощо.

Ціна. Те, скільки коштує повербанк залежить від функціоналу та бренду. Чим вища вартість – тим надійніший та сучасніший девайс. Бюджетні повербанки не обов’язково є гіршими за якістю. Різниця в тому, що вони часто не мають додаткових функцій.

Дизайн та габарити. Мінімалізм чи оформлення в кольорі зі стильним принтом? Усе залежить від ваших вподобань. Пластиковий корпус зробить повербанк легшим, металевий – виглядатиме дорожче, але буде важчим.

Усі повербанки оснащені елементами живлення за двома технологіями:

1. Li-Ion (літій-іонні). У цих Power bank немає так званого «ефекту пам’яті». Тобто, їх не обов’язково весь час заряджати на 100%. Вони не починають через це витрачати заряд швидше. Повербанк, оснащений літій-іонними елементами живлення, відомий своєю відмінною автономністю. Кількість циклів зарядки сягає 500-1000.

2. Li-Pol (літій-полімерні). Більш досконала технологія. Застосування твердого електроліту робить ці повербанки компактними і тонкими. За аналогічної ємності, акумулятор займатиме менше місця. Але такі моделі більш чутливі до низьких температур. Якщо вони охолоджуються, заряд втрачається швидше. Літій-полімерні повербанки розраховані приблизно на 800 циклів зарядки. Їх оснащують універсальними роз’ємами: USB, Type-C і micro, Lightning.

Купити повербанк

Купити повербанк

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин про Київ, область та Україну.

Xiaomi Mi

Повербанк Xiaomi Mi

Повербанк Xiaomi Mi

Це одна з найбюджетніших моделей для зарядки ноутбуків, які доступні в українських інтернет-магазинах. Тут використовується Li-Ion батарея, яка дає потужність у 50 Вт. Є вихід USB Type-C. Рівень заряду можна визначити за допомогою світлодіодного індикатора.

З мінусів – такого повербенка вистачить лише на одну повну зарядку MacBook Air 2018 року та ще лишиться заряду на 1 зарядку смартфону.

Ємність:20000 mAh

Вихідна сила струму: 4 А

Потужність: 50 Вт

Ціна: 1999 гривень.

RAVPower Power Delivery

Повербанк RAVPower Power Delivery

Повербанк RAVPower Power Delivery

Ця одна з найпопулярніших моделей у бюджетному сегменті. Вихідні інтерфейси – USB Type-A та USB Type-C. При цьому він підтримує швидку зарядку одночасно двох пристроїв – наприклад, ноутбуку та смартфону.

У середньому цієї «банки» вистачить на 1,5 заряда ноутбука, зарядка MacBook Pro 13 вiд 0% до 60% за одну годину. А повна перезарядка павербанка займає 3 години.

Ємність: 20000 mAh

Вихідна сила струму: 3 А

Потужність:60 Вт

Ціна: 2499 грн.

Baseus Ambilight

Повербанк Baseus Ambilight

Повербанк Baseus Ambilight

Цей повербанк зможе зарядити більшість ноутбуків, адже має вже 65 Вт потужності. Доступна зарядка Micro-USB та USB Type-C. Модель підтримує швидке заряджання декількох видів.

З мінусів, тут використовується Li-Pol батарея, яка швидше втрачає максимальну ємність.

Ємність: 30000 mAh

Вихідна сила струму: 5 А

Потужність:65 Вт

Ціна: 3599 грн.

Power Bank Remax

Повербанк Power Bank Remax

Повербанк Power Bank Remax

Досить потужна модель: має ємність у 40000 mAh та вихідну потужність – 65 Вт. Одночасно можна заряджати до 3-х пристроїв (виходи USB Type-A та USB Type-C), при цьому підтримує функцію швидкої зарядки QC 3.0. Є індикатор зарядки.

Ємність:40000 mAh

Вихідна сила струму: 2,4 А

Потужність: 65 Вт

Ціна: 3190 грн.

Promate Capital-30

Повербанк Promate Capital-30

Повербанк Promate Capital-30

Головна фішка цієї моделі – швидка зарядка: від 0 до 100 його можна зарядити за 2,5 години. При ємністю у 30000 mAh він має потужність 65 Вт. Має металевий корпус, функцію швидкої зарядки QC 3.0, досить точний цифровий індикатор. Вихідні інтерфейси - USB Type-A і USB Type-C. Має вистачити на дві повноцінні зарядки ноутбуку.

Ємність: 30000 mAh

Вихідна сила струму: 3 А

Потужність: 65 Вт

Ціна: 4199 грн.

BaseusBipow 20000 mAh

Baseus Bipow 20000 mAh

Baseus Bipow 20000 mAh

Зовнішній акумулятор із суттєвим об’ємом. З ним ви впевнено почуватиметеся в будь-якій ситуації, гаджети можна буде зарядити вчасно.

Крім класичної зарядки через кабель USB, у Baseus Bipow є функція бездротового стандарту QI, підтримка швидкого заряджання Quick Charge 3.0 та Power Delivery з потужністю 20 Вт. Декілька портів USB c дозволяють одночасно підключати 3 пристрої. А дисплей на передній панелі відображатиме поточний рівень заряду батареї.

Ємність:20000 mAh

Потужність: 20 Вт

Ціна: 2399 гривень.

Плюси:

  • корпус міцний, бо зроблений з ABS-пластику й полікарбонату;
  • є невеликий інформативний екранчик;
  • цікавий лаконічний дизайн;
  • двохстороннє прискорене заряджання повербанка;
  • захист від коливань напруги, перегрівання, коротких замикань.

Мінуси:

  • 10000 mAh вистачає на 2-3 повноцінні цикли зарядки потужного смартфона.

Voltronic з сонячною батареєю

Повербанк Voltronic з сонячною батареєю

Повербанк Voltronic з сонячною батареєю

Зовнішній зарядний пристрій, оснащений сонячною панеллю – Voltronic Ym-307tym Black 10000 Mah. Цей повербанк має ударостійкий корпус, сучасний вигляд та розширені можливості. Те, що він працює на сонячних батареях, уже саме собою інновація. А ще може виконувати роль LED-ліхтаря. Класна штука, одним словом.

Плюси:

  • оснащення сонячною панеллю;
  • багатофункціональність;
  • міцна конструкція корпусу.

Мінуси:

  • базова ємність акумулятора.

Ціна: 1170 гривень.

Розряджений смартфон – зараз страх № 1, коли залишаєшся на довго без світла або виходиш із дому. Тому в пару до ґаджета варто одразу купити повербанк, з яким можна не хвилюватися, що опинишся відірваними від зв’язку, новин та можливості знайти все необхідне за кілька кліків.

Варто остерігатись дуже дешевих портативних зарядних пристроїв. Виробники підробок регулярно пишуть видумані числа ємності. 50 000 мАг за 500 гривень – це відвертий обман. Користувач в кращому випадку отримає 5000 мАг, або менше. Недобросовісні виробники використовують неякісні літієві елементи.

Нагадаємо, раніше зібрали для вас добірку з 5 зарядних станцій в бюджетному сегменті на випадок довготривалого відключення світла, щоб залишатись завжди на зв’язку.

Крім того, розповідали про те, де у Києві можна придбати генератор, як правильно його вибрати, де встановити, за скільки його можна придбати та як правильно ним користуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини #всі новини #купити #покупка #повербанк #зарядний пристрій #світло #ґаджети
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...