• Головна
  • ТОП-5 зарядних станцій до 20 тисяч грн на випадок блекауту у Києві
08:31, 2 лютого 2023 р.

ТОП-5 зарядних станцій до 20 тисяч грн на випадок блекауту у Києві

ТОП-5 зарядних станцій до 20 тисяч грн на випадок блекауту у Києві

Агресор продовжує атакувати інфраструктуру України, щоб залишити нас без світла, тепла, води та зв’язку. Тому багато українців змушені витрачати значні суми на повербанки, зарядні станції, джерела безперебійного живлення та обігрівачі.

Тож як зробити свій будинок автономним? Фактично у вас є три способи – павербанк, генератор або зарядна станція. Але якщо світло відключають постійно і надовго, то повербанків вам не вистачить. А генератор (бензиновий чи дизельний) не можна ставити у квартирі (це дуже небезпечно! будь ласка, не робіть це, ви можете отруїтися вихлопними газами), та й витрати на паливо будуть високими. Тоді на допомогу прийдуть портативні зарядні станції.

Зарядні станції називають по-різному. Універсальні мобільні батареї, станції шерінгу, портативні електростанції, акумуляторні станції або просто великими павербанками.

Портативні зарядні станції допоможуть українцям тримати всю необхідну електроніку зарядженої та навіть забезпечать гарне освітлення, якщо, наприклад, під час віялових відключень світло пропаде надовго. Цей невеликий та зручний прилад може забезпечити якісним струмом кількох споживачів одночасно, а також провести прискорену зарядку різних девайсів.

З плюсів: компактність і відсутність необхідності заправки пальним, технічного обслуговування та інших клопотів, які притаманні бензиновому двигуну.

Завдяки невеликим габаритам станцію легко переносити або перевозити в багажнику автомобіля. Їх функціонал дозволяє заряджати пристрій не тільки від розетки, а й від прикурювача автомобіля та сонячних панелей.

При виборі зарядної станції найважливішим параметром є енергоємність – що більше, тим краще. Але не забувайте про те, що чим потужніша батарея, тим вище енергоспоживання. Тому переносна станція є найкращим вирішенням усіх питань у відсутності електроенергії.

Журналісти 44.ua зібрали для вас добірку з 5 зарядних станцій в бюджетному сегменті.

І перша станція в нашій добірці – Flashfish A201. Це одна з найбюджетніших і найпростіших моделей на ринку. Вона вже має вихід на розетку 220В, два USB-виходи Type-A, один USB Type-C і навіть вбудований ліхтарик. Її батареї вистачить на 1,5 годин роботи ноутбука (63,5 Вт), 13 зарядок смартфона або 12 годин роботи освітлення (лампа 10 Вт).

Зарядити станцію можна за допомогою адаптера змінного струму протягом 5-6 годин, або від автомобільної розетки – 4-5 годин.

Ємність: 172 Вт/год.

Потужність: 200 Вт (400 Вт пікова).

Ціна:11 999 грн

Наступний варіант – Jackery Explorer 240EU. Це одна з найбюджетніших моделей у нашому списку, але при цьому й досить надійна – вона входить до списку «Найкращих портативних електростанцій для використання на природі» за версією профільного видання Digital Trends.

У Jackery Explorer 240EU літій-іонний акумулятор потужністю 240 Вт/год та інвертор з чистою синусоїдою, так що ви легко можете запитати ноутбук (повного заряду станції вистачить на 3,5 циклів заряду), смартфон (25 зарядів), міні-холодильник (7 годин роботи) або освітлення (20 годин роботи лампи на 10 Вт).

Зарядна станція Jackery Explorer 240EU

Зарядна станція Jackery Explorer 240EU

З мінусів – у моделі лише два порти USB-A, а також розетка змінного струму (230 В; 200 Вт або 400 Вт у піковій потужності). Окрім того, у Jackery Explorer 240EU досить повільна зарядка: 5 годин від стаціонарної мережі та 6,5 годин від автомобільного адаптера.

Ємність: 240 Вт/год

Потужність: 200 Вт (400 Вт пікова)

Ціна: 9 998 грн.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте, щоб завжди бути в курсі всіх подій Києва, області та України.

Третя станція в нашій добірці, яку можна придбати – це Powkey WK0001. Ця модель має круті технічні характеристики – ємність 407 Вт/год і потужність 500 Вт. Повного заряду батареї вистачить для роботи ноутбука (5+ зарядок), міні-холодильник (13,5 годин), освітлення (80 годин роботи лампи на 5 Вт) або зарядка смартфона (30+ разів).

З портів: розетка змінного струму та 4 USB-виходи. Є можливість заряджати від стаціонарної мережі та автомобільної розетки, причому у другому випадку є режим швидкої зарядки.

Ємність: 407 Вт/год

Потужність: 500 Вт

Ціна: 15 699 грн (до Дня закоханих діє знижка, тому можна придбати за 13 799грн).

Ще один варіант – це EcoFlow RIVER mini. Цієї моделі буде достатньо для підзарядки ноутбука, телевізора або інших приладів потужністю до 300 Вт. Більше того, у EcoFlow RIVER mini можна збільшити вихідну потужність до 600 Вт (це робиться через додаток).

З виходів: 3 порти USB-A і один USB-С, хоча наявність останнього краще перевірити при покупці – у деяких постачальників продається модель без нього. Розетка 220 та бездротова зарядка смартфона. Повна зарядка пристрою від домашньої мережі всього за 1,5, а від автомобільного прикурювача за 3 години.

Зарядна станція EcoFlow RIVER mini

Зарядна станція EcoFlow RIVER mini

З мінусів – хіба відсутність у комплекті кабелю для зарядки від прикурювача, його потрібно буде купувати окремо.

Ємність: 210 Вт/год

Потужність: 300 Вт (можна збільшити до 600)

Ціна: 19 990 грн.

І останній варіант зарядної станції в нашій добірці – Bluetti EB3A. Головна фішка цієї моделі – велика вихідна потужність (600 Вт) та літій-залізо-фосфатна батарея LiFePO4 EB3A, яка має кращу продуктивність та більш тривалий термін служби (2500 циклів до 80%) порівняно з традиційними літій-іонними елементами.

З портів: розетка з вихідною потужністю 600 Вт (пікове значення 1200 Вт), два порти USB Type-A, один порт USB Type-C, а також модуль бездротової зарядки смартфонів потужністю 15 Вт. Повного заряду батареї вистачить для роботи ноутбука (3,5 зарядки моделі на 100 Вт), міні-холодильника (3,6 разів), освітлення (30 годин роботи лампи на 5 Вт) або заряджання смартфона (25 разів).

Bluetti EB3A можна заряджати від стаціонарної мережі (повний заряд за 1,5 години) або від автомобільної зарядки (3 години). У моделі є також режим швидкого заряджання - 80% за 40 хвилин.

Ємність: 268 Вт/год

Потужність: 600 Вт (пікова 1200)

Ціна: 15 800 грн.

Нагадаємо, ми раніше писали про те, де у Києві можна придбати генератор, як правильно його вибрати, де встановити, за скільки його можна придбати та як правильно ним користуватися.

Також розповідали, що журналісти 44.ua зібрали для вас декілька корисних альтернатив, які допоможуть зігрітися та освітити оселю без значних витрат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #зарядна станція #станція #зарядка #ціна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...