• Головна
  • «Шукав милиці для побратима й вигадав бізнес». Ветеран запустив у Києві оренду медичного обладнання
Новини компаній
17:00, 13 лютого 2023 р.

«Шукав милиці для побратима й вигадав бізнес». Ветеран запустив у Києві оренду медичного обладнання

Новини компаній
«Шукав милиці для побратима й вигадав бізнес». Ветеран запустив у Києві оренду медичного обладнання, фото-1

Ветеран російсько-української війни Павло Матвієнко запустив у Києві власний бізнес – оренду медичного обладнання. На цю ідею його підштовхнув травмований побратим.

Свою історію військовий розповів команді ШоТам.

«Випадковий» бізнес

Павло Матвієнко понад 20 років працював у поліції Донеччині. Коли російська армія вперше вторглася на територію Україну – пішов на війну. Згодом переїхав до Києва та «випадково» вигадав ідею для власного бізнесу.

«Мій товариш телефонує мені і каже, мовляв, я в травмпункті – ногу зламав. А вже вечір, нічого не працює. Тому товаришу доводилося скакати на одній нозі. Власне, тоді й з'явилася ідея: чому б не здавати в оренду милиці?», – згадує Олексій Ярошенко.

Наступного дня ветеран повернувся до лікарні з двома парами милиць. Одна – для друга, інша – під оренду. І вже того ж тижня милиці знайшли тимчасового власника, а Олексій переконався – ідея робоча. Так у Києві з’явилася компанія – «МедТехДопомога».

Нові філіали у Дніпрі та Харкові

«Ідея вистрілила. Виходило так, що люди телефонували й казали: “Можна ходунки?”. “Можна!”. А у нас їх не було, тож я йшов в аптеку, купував і доставляв.Пройшли роки, і цих ходунків у нас уже більше тисячі — так воно працює», – згадує співвласник компанії.

Нині в арсеналі бізнесу — милиці, ходунки, візки та ноші. За словами ветерана, компанія вирішує чимало проблем для українців, які травмувалися або допомагають травмованим. Адже вартість оренди в «МедТехДопомозі» – дешева, а ось купити нове обладнання – вкрай дорого.

За 7 років Павло із товаришем відкрили філіали в Дніпрі й у Харкові. Бізнес активно розвивався, але всі плани зруйнувало російське вторгнення. Тоді підприємці безкоштовно передали третину свого обладнання.

«Десь одна третина обладнання у нас пішла безкоштовно: люди приїжджали, брали — ми ледь встигали записувати їхні дані. Людям потрібно — ми давали, вже так вийшло», – розповідає співзасновник бізнесу.

Виграв грант і відновив роботу

Однак Павло знайшов вихід: підприємець звернувся до Українського ветеранського фонду та отримав фінансування, завдяки якому придбав нові ходунки та милиці.

«Подивився, є програма «ВАРТО» — давай відправлю заявку. Відправляю — я пройшов. Коли я отримав гроші — це було десь 19 000 гривень — ми закупили основні свої засоби», – пояснив ветеран.

Сьогодні компанія безкоштовно надає обладнання військовослужбовцям, а також запустила знижки та особливі умови для переселенців та людей третього віку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...