• Головна
  • У Києві відбудеться акція вшанування пам’яті загиблих в Туреччині внаслідок землетрусу
17:09, 7 лютого 2023 р.

У Києві відбудеться акція вшанування пам’яті загиблих в Туреччині внаслідок землетрусу

У Києві відбудеться акція вшанування пам’яті загиблих в Туреччині внаслідок землетрусу

У Києві біля посольства Туреччини відбудеться акція вшанування пам’яті загиблих в Туреччині внаслідок землетрусу. Захід відбудеться 8 лютого о 15:00 на вулиці Панаса Мирного, 22.

Що сталося?

6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини та на території Сирії стався потужний землетрус. Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим з 1939 року. Тоді загинули майже 33 тисячі осіб, близько 100 тисяч було поранено.

Перший землетрус магнітудою 7,7 балів стався о 4.17 ранку за місцевим часом, після нього було зафіксовано 42 афтершоки, магнітуда найсильнішого становила 6,6. У Туреччині було оголошено найвищий рівень тривоги. Влада звернулася по міжнародну допомогу.

Потім приблизно о 13:30 за місцевим часом стався другий землетрус магнітудою 7,8. Його епіцентр був у районі Ельбістан у південно-східному турецькому регіоні Кахраманмараш. Крім того, ще один землетрус магнітудою 5,7 балів стався за 60 кілометрів від міста Малатья.

Сейсмічна активність зберігатиметься у регіоні ще деякий час.

У Києві відбудеться акція вшанування пам’яті загиблих в Туреччині внаслідок землетрусу , фото-1

Наслідки трагедії

Управління з питань катастроф і надзвичайних ситуацій (AFAD) МВС Республіки Туреччина вранці 7 лютого повідомило, що в країні загинула щонайменше 3381 особа і понад 20 426 отримали поранення. Кількість підтверджених зруйнованих будівель – 5775.

У Туреччині оголосили семиденну жалобу. Прапор Туреччини буде приспущений до заходу сонця в неділю, 12 лютого 2023 року, в усіх представництвах країни та за кордоном.

У провініцях понівечених землетрусом скасували навчання у школах та вищих навчальних закладах.

Через стихію постраждала також сусідня Сирія, землетруси (в тому числі підземні) також були зафіксовані в Казахстані, Грузії, Тайвані, Алясці, Аргентині та ряді інших країн.

У Києві відбудеться акція вшанування пам’яті загиблих в Туреччині внаслідок землетрусу , фото-2

Мета акції

Показати солідарність українського народу із народом Туреччини та принести співчуття за тисячі втрачених життів.

Ключові повідомлення

1. Українці, як ніхто інший, знають, що таке трагедія – знають, що таке тисячі загиблих, що таке зруйновані будинки та міста, що таке жертви під завалами будинків;

2. Україна ніколи не відвертається від своїх партнерів – адже Туреччина це надійний партнер України у війні з Росією: понад 100 вантажівок гуманітарної допомоги було передано для допомоги українцям; Туреччина перекрила чорноморські протоки для російських кораблів та підтримує цілісність України (Ердоган називає Крим частиною України); для ЗСУ надходять турецькі «Байрактари» та бронемашини Kirpi; турецьке посередництво відіграло ключову роль під час розблокування експорту українського зерна; тощо;

3. Попри війну в Україні, ми залишаємося людяними та співпереживаємо горю інших держав;

4. Україна солідарна не лише словом, але й ділом. Відомо, що Україна також відправляє до Туреччини велику групу рятувальників для подолання наслідків землетрусу. Як заявив Президент Зеленський, Україна негайно відгукнулася й запропонувала Туреччині підтримку у проведенні відповідної рятувальної операції;

5. Також, Президент постановив надати гуманітарну допомогу Турецькій Республіці «з метою сприяння подоланню наслідків надзвичайної ситуації, що склалася в Турецькій Республіці внаслідок землетрусу, відповідно до статті 10 Закону України «Про гуманітарну допомогу».

Вас також може зацікавити: Який землетрус можуть витримати будинки в Києві

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #землетрус #Туреччина # акція пам'яті
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...