• Головна
  • Новий 2023 рік: яким він буде за східним календарем та як його краще зустрічати
17:01, 27 грудня 2022 р.

Новий 2023 рік: яким він буде за східним календарем та як його краще зустрічати

Новий 2023 рік: яким він буде за східним календарем та як його краще зустрічати

Лічені дні залишаються до приходу Нового, 2023 року. Попри війну, це зимове свято й досі залишається найулюбленішим серед багатьох українців. Адже прикрашати ялинку, збиратися разом за сімейним столом та готувати один одному подарунки - традиція, яка міцно вкорінилася в українські родини.

Ми зазирнули у календар, аби з'ясувати, яка тварина є його символом та чого чекати від прийдешнього року. 

Яка тварина символізує 2023 рік і що вона означає

Символ 2023 року за східним календарем — Чорний Водяний Кролик або Кіт. Така дуальність пов'язана з тим, що у Південно-Східній Азії та Китаї астрологи ведуть різні календарі. У Китаї символом цього року є Кролик - символ довголіття, жвавості та біганини, а у В'єтнамі - Кіт. Втім, традиційно прийнято користуватись саме китайським календарем. Цікаво, що таке співвідношення кольору, тварини і стихії трапляється раз на 60 років. Тобто в минулому Чорний Водяний Кролик приходив до людей ще 1963 року.

Цьогоріч святкування припаде у ніч із суботи 31 грудня на неділю 1 січня. Прийдешній рік буде невисокосний. За різними трактуваннями, рік Кролика може бути розміреним, спокійним та сімейним, або ж нести непередбачувані події та карколомні повороти.

Підлаштуватись до ритму 2023 буде важко, адже стихія Води провокуватиме мінливість. Водночас, Чорний Кролик обіцяє принести успіх саме ініціативним людям, які не бояться бути сміливими, прагнуть до самовдосконалення та змін. Особливо фортуна сприятиме тим, хто проявить чесність, щирість і легкий характер.

Яким обіцяє бути 2023 рік

Астрологи запевняють, що Рік Чорного Водяного Кролика або Кота обіцяє бути все ж більш спокійним, ніж агресивний та різкий рік Тигра. Ласкавий, ніжний та спокійний норов тварини допоможе заспокоїтись, відпочити та успішно реалізовувати всі починання. За східним календарем тварина відрізняється своєю добротою, дружелюбністю, чутливістю, елегантністю, стриманістю, обережністю, ніжністю, але водночас впевненістю в собі, проникливістю та гнучкістю.

Загалом, цей рік буде пов’язаний зі світом, добротою і сексуальністю, тож саме цей період може стати сприятливим для зачаття і народження дітей, кажуть астрологи.

Як зустрічати Новий рік

Астрологи переконані, що краще цей Новий рік зустрічати в оточенні найближчих, рідних людей.  А ще — спокійно, пристойно та передбачувано, як того й люблять спокійні та мирні кролики.

Який одяг обрати

Колір символу року - благородний чорний, але це не означає, що треба вбиратися у все чорне. За східним календарем керівною планетою Нового 2023 року буде Венера, тому можливі й інші варіації кольору, окрім чорного, наприклад, блакитно-синій або смарагдовий колір, оскільки вони "будуть збільшувати успіх".

Чорний Кролик цінує скромність, тому на свято не варто одягати яскраві кислотні кольори. Також рекомендують уникати натуральних шкіри та хутра, анімалістичних принтів, прикрас у вигляді тварин. Старі, потерті пластмасові аксесуари — також не найкращий вибір для зустрічі Нового року 2023.

Для доповнення стриманого одягу можна додати срібні або золоті прикраси. Не підійдуть гострі аксесуари або біжутерію.  Яскравий макіяж варто замінити на нюдовий.

Що має бути на новорічному столі у 2023 році

Щоб новий 2023 рік став успішним, за святковим столом не повинно бути страв з символом року — кроликом. Також варто уникати страв з яловичиною та свининою. Крім того, вважається, що кролик не полюбляє різкі запахи, тож від пряних приправ та часнику краще відмовитись. На стіл варто ставити багато овочів, фруктів та зелені - усе, що любить кролик. 

На новорічному столі повинні бути страви з додаванням:

  • Зелені. Зокрема шпинату, селери, петрушки, кропу;
  • Свіжої капусти. Зокрема, броколі, класичної та салатної;
  • Моркви;
  • Ягід;
  • Злаків. Зокрема, кукурудзи;
  • Яблук.
  • Але готувати велику кількість «зелених» закусок теж не варто. Важливо дотримуватися балансу страв з м'ясом, рибою і вегетаріанських.

Як прикрашати ялинку

Білий, блакитний, бежевий чи світло-рожевий - саме в таких кольорах найкраще прикрашати ялинку. Обов’язково треба купити кілька статуеток кроликів і поставити на видних місцях. Це допоможе притягнути у свій дім удачу, спокій та сімейний затишок.

Новий 2023 рік: яким він буде за східним календарем та як його краще зустрічати, фото-1

Як у Києві святкуватимуть Новий рік

Цьогоріч, після низки бурхливих обговорень та дискусій, у Києві відмовилися встановлювати грандіозну ялинку. Натомість, віддали перевагу символічній. А назвали її ялинкою незламності. Традиційно ялинку відкрили 19 грудня в день Святого Миколая на Софійській площі. Висота новорічного дерева 12 метрів замість 31-го, як минулого року. Нагадаємо, що містяни створили петицію та закликали місцеву владу повністю відмовитися від встановлення ялинки у Києві через її недоречність у військовий час. Ялинку все ж встановили. На думку мера міста Віталія Кличка, російські окупанти прагнуть забрати в українців Різдво, але кияни не повинні залишатися без свята.

Ялинку прикрасили білими голубами миру та іграшками-кульками з національною символікою, а освічуватиметься вона за допомогою генераторів.

Водночас, оперативний штаб ради оборони Київщини цьогоріч заборонив використовувати святкову ілюмінацію. Це також стосується петард, феєрверків та бенгальських вогнів. Заборона стосується як державної і комунальної, так і комерційної власності.

Віримо, що саме у 2023-му здійсниться бажання, спільне для всіх українців, а рік принесе нашій державі омріяну перемогу, мир та процтвітання.

Раніше ми розповідали, що у Києві працюватиме під час блекауту: корисні мапи та посилання

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #Новий рік #2023 рік # рік кролика #як зустріти 2023 рік
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...