• Головна
  • Холода 2022-2023. Чи так потрібен генератор, як всі кажуть?
Новини компаній
12:00, 23 грудня 2022 р.

Холода 2022-2023. Чи так потрібен генератор, як всі кажуть?

Новини компаній

D:\Наташа\Работа контент\Дизайны\Новости\Готово\Холода-2022.jpg

Генератор для дому – це джерело електричного струму, до якого можна підключати освітлювальні прибори, побутову та комп’ютерну техніку, опалювальні пристрої, газовий котел опалювання, тощо. Тобто він заміняє собою центральні електромережі. Як працює генератор, для чого потрібний і чи можна використовувати його всередині будівель – розбираємось. 

Які бувають генератори?

Види генераторів розрізняють в першу чергу за типами палива, яке використовується для їх роботи. За цим параметром виділяють 3 типи:

  • Бензинові;
  • Газові;
  • Дизельні;
  • Інверторні з бензиновим двигуном.

Найпотужнішими моделями вважаються дизельні, вони працюють шумно і при роботі виділяють багато вихлопів. Їх використовують як правило для промисловості. Бензинові використовують у побуті, але лише за умови встановлення на вулиці. Газові моделі в Україні мало представлені. А от інверторті користуються все більшою популярністю. Далі розкажемо, чому. 

Інші класифікації враховують тип альтернатору (синхронний, асинхронний), стартеру (ручний, електро), особливості виконання (закритий, відкритий).

Чи можна ставити генератор у квартирі? Як правильно вибрати?

Генератори – це обладнання, призначене для встановлення на вулиці. Причина у тому, як працює генератор. Він має двигун внутрішнього згоряння та бензобак. При цьому саме обладнання досить голосно шумить, а у повітря виділяються вихлопні гази. Тому встановлювати його у закритих приміщеннях, навіть на балконах суворо заборонено!

Але винятки є – спеціальні інверторні електрогенератори. Вони малошумні, конструктивно виконані в спеціальному корпусі і досить мобільні. В них майже відсутні вібрації, сукупність цих факторів дозволяє встановлювати близько до житлових приміщень. 

C:\Users\Наталья\Desktop\Hb9a2eab308ee48dcb56500ab023dddecW.jpg

Наступне питання – як вибрати генератор для дому. При виборі орієнтуйтесь на такі технічні характеристики: 

  • тип – бензиновий, дизельний, інверторний. 
  • потужність, підбирається під особисті потреби;
  • тип альтернатору, стартера;
  • кількість фаз;
  • наявність захисного кожуха; 
  • розміри і вага;
  • вартість;
  • бренд-виробник. 

Попередньо рекомендуємо проконсультуватись у спеціалістів, як правильно встановити обраний генератор. 

Що можна підключити до генератора?

D:\Наташа\Работа контент\Дизайны\Новости\Холода 2022-2023-2.jpg

Коротко розглянемо, на що хватить генераторів різної потужності. Для цього ми орієнтуватись на таблиці споживання електроенергії різними побутовими приладами:

3 кВт – це малопотужний генератор на світло, електропростирадла та побутову техніку (приміром, холодильник, ноутбук, зарядні для мобільного, чайник, телевізор та інші). Зверніть увагу, що одночасно чайник та бойлер він не потягне, але по черзі їх підключати можна; 

5 кВт – такий генератор у будинку дозволить вільно користуватись основними електроприборами. Одночасно можна підключити насос для води, бойлер, телевізор, комп’ютер, зарядні для телефону, електроплиту, мультиварку, один-два електрообігрівачі; 

10 кВт – потужна станція, яка підійде для великого заміського будинку. Окрім пристроїв, згаданих вище, від неї можна заживити обігрівачі, мікрохвильову піч чи електроплиту. Як додаткове навантаження – вуличне освітлення, автоматичний паркан, системи поливу тощо. 

Купити надійний інверторний генератор для квартири на вигідних умовах допоможе магазин інструментів та обладнання «Промтовари» (Київ, Україна). Гарантуємо широкий асортимент, високу якість продукції, демократичні ціни. Доставка по країні займає 1-3 робочі дні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#генератор #промтовари #інверторні електрогенератори
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...