• Головна
  • У Києві очікується сильна ожеледиця: містян закликали бути дуже обережними
10:35, 13 грудня 2022 р.

У Києві очікується сильна ожеледиця: містян закликали бути дуже обережними

У Києві очікується сильна ожеледиця: містян закликали бути дуже обережними

У Києві 13 грудня очікується сильна ожеледиця – оголошено перший рівень небезпеки. Містян закликали бути обережними під час пересування містом. Водіїв та пішоходів просять бути уважними.

Про це йдеться в офіційному повідомленні від КМДА.

Ще більше важливих та актуальних новин на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте!

Для уникнення травматизму Департамент муніципальної безпеки закликає киян бути обережними, пересуваючись містом, і рекомендує дотримуватись порад під час ожеледиці.

Поради водіям:

  • потрібно дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій;
  • при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму;
  • не забувайте увімкнути габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі;
  • в умовах погіршення погодних умов із інтенсивним випадінням снігу та ожеледицею на дорогах не використовуйте автотранспорт із літніми шинами.

Поради пішоходам:

  • ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте і трохи зігніть у колінах, та ступайте на всю підошву;
  • не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів та струсів мозку;
  • розмахуйте руками в такт ходьби – так краще утримати рівновагу;
  • при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю – спробуйте швидко присісти, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах;
  • будьте уважні й на тротуарі – автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; враховуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується у 4-5 рази.

Пішоходам під час ожеледиці також необхідно бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофора, а також у темний час доби носити на одязі світловідбивні елементи – флікери.

Про необроблені протиожеледними засобами ділянки й території можна повідомляти до Контактного центру міста Києва 15-51.

Нагадаємо, ми повідомляли раніше про те, як правильно пересуватися і уберегтися від травм та адреси травмпунктів столиці.

Крім того, писали, що Київ знову опинився у сніговій пастці. Так, станом на ранок, 12 грудня, на вулицях столиці працює 167 одиниць комунальної спецтехніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #ожеледь #негода #синоптики #КМДА #поради #пішоходи #водії
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...