• Головна
  • Ожеледь на вулицях Києва: як правильно пересуватися і уберегтися від травм та адреси травмпунктів столиці
08:31, 29 листопада 2022 р.

Ожеледь на вулицях Києва: як правильно пересуватися і уберегтися від травм та адреси травмпунктів столиці

Ожеледь на вулицях Києва: як правильно пересуватися і уберегтися від травм та адреси травмпунктів столиці

У Києві снігопад та ожеледь вже стали звичним явищем, тож тепер варто пересуватися містом вкрай обережно. Водіям рекомендують «перевзути» авто на зимову резину, а пішоходам – пам'ятати прості правила безпеки. Так, під час ожеледиці існує підвищений ризик травмувань. Аби їх уникнути, фахівці рекомендують дотримуватися низки простих правил, а також закликають у разі травмувань звертатися до травмпунктів.

Якщо ж вже так сталося, що ви підсковзнулися на льоду та отримали травму, то краще негайно звертатися в найближчий травмпункт. На щастя, вони працюють цілодобово в усіх районах Києва.

Ожеледь в Києві

Ожеледь в Києві

Журналісти 44.ua зібрали для вас поради, як правильно пересуватися і уберегтися від травм та адреси травмпунктів столиці.

Поради для пішоходів під час ожеледиці

Подбайте про взуття. Як зазначають фахівці, кращими для ходьби на льоду є підошви з мікропористої або іншої м’якої основи. І звісно – без великих підборів. Якщо підошва слизька, її можна оздобити «льодоходами» (у продажу наявні різні моделі).

Ожеледь в Києві

Ожеледь в Києві

Слідкуйте за рухом. Фахівці радять під час прогулянки в ожеледицю ходити неспішно і ступати на всю ступню. Також не варто тримати руки у кишенях або займати їх сумками. Це дозволить впевненіше тримати рівновагу на слизькій поверхні.

Не пересувайтеся краєм проїжджої частини дороги. Не перебігайте проїжджу частину під час снігопаду і в ожеледицю, адже в цей період значно збільшується гальмівний шлях машини. Падіння перед автомобілем, який рухається, призводить як мінімум до каліцтв. Дуже небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп’яніння травми найчастіше бувають тяжкими.

Як балансувати. Літнім людям радять використовувати палиці – хоча б одну, а краще дві – під час ходьби для кращої стійкості. Загальна ж порада – використовувати руки для балансування, тому не тримайте їх у кишенях, і ходити маленькими кроками.

Ожеледь в Києві

Ожеледь в Києві

Кому не варто виходити. Вагітним жінкам радять не гуляти в ожеледь без супроводу. Так само варто відкласти прогулянку, якщо ви відчули слабкість або захворіли.

Де не можна ходити. Фахівці ДСНС радять уникати металевих кришок люків, адже вони, як правило, покриті льодом. Також краще триматися подалі будинків, де на дахах намерзають бурульки. Особливо уважним треба бути, переходячи в ожеледицю дорогу.

Пам'ятайте про безпеку на дорозі. Зокрема, громадянам радять дотримуватися таких правил, аби убезпечити себе:

  • не пересуватися краєм проїжджої частини дороги;
  • не перебігати проїжджу частину під час снігопаду і в ожеледицю, адже в цей період значно збільшується гальмівний шлях машини.

Падіння перед автомобілем, який рухається, призводить як мінімум до каліцтв, – застерігають у КМДА.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва - 44.ua». Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

Якщо ви отримали травму. У разі падіння внаслідок ожеледиці, що призвело до травми – обов'язково зверніться до травмпункту, навіть якщо здається, що травма несерйозна. Огляд лікаря не завадить. Якщо за деякий час після падіння відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, м’язах, утворилися пухлини або великі синці – терміново відвідайте травматолога, інакше можуть виникнути ускладнення з небезпечними наслідками.

Поради при ожеледиці, Факти

Поради при ожеледиці, Факти

Адреси травматологічних пунктів в Києві

Печерський район

Травмпункт для дорослих у приміщенні Київськоїміськоїклінічноїлікарні№12. Адреса: вул. Професора Підвисоцького, 4А. Цілодобово. Телефон: 044 528 4025;

Травмпункт Київської міської клінічної лікарні №17. Адреса: Лабораторний провулок, 20. Цілодобово. Телефон: 044 528 7583;

Травмпункт при Олександрівській клінічній лікарні. Адреса:  Шовковична, 39/1. Цілодобово. Телефон: 044 255 16 17;

Подільський район

Травмпункт при консультативно-діагностичному центрі Подільського району. Адреса:  Мостицька, 9. Цілодобово. Телефон: 044 460 3189.

Ожеледь в Києві

Святошинський район:

Травмпункт Київської міської клінічної лікарні №7. Адреса: вулиця Михайла Котельникова, 95. Цілодобово. Телефон: 044 424 2258.

Солом'янський район:

Травмпункт для дорослих приКиївськійміськійклінічнійлікарні№6. Адреса: проспект Любомира Гузара, 3. Цілодобово. Телефон: 044 497 7070.

Шевченківський район:

Травмпункт Київської міської клінічної лікарні №9. Адреса: вулиця Ризька, 1. Цілодобово. Телефон: 044 440 7444;

Травмпункт Поліклініки №1. Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 1/37. Цілодобово. Телефон: 044 234 4522.

Оболонський район:

Травмпункт Київської міської клінічної лікарні №8. Адреса: вулиця Юрія Кондратюка, 8. Цілодобово. Телефон: 044 502 3719.

Ожеледь в Києві

Деснянський район:

Травмпункт Деснянської районної Поліклініки №2. Адреса: вулиця Теодора Драйзера, 19. Цілодобово. Телефон: 044 515 8852.

Дніпровський район:

Травмпункт Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Адреса: вулиця Братиславська, 3. Цілодобово. Телефон: 044 518 2677.

Дарницький район:

Травмпункт Київської міської клінічної лікарні №1. Адреса: Харківське шосе, 121. Цілодобово. Телефон: 044 564 6534.

Голосіївський район:

Травмпункт консультативно-діагностичний центр Голосіївського району. Адреса: проспект Голосіївський, 59А. Цілодобово. Телефон: 044 257 3269.

Нагадаємо, ми раніше також писали про те, щов кожному районі Києва визначено п’ять парків або скверів, де буде впроваджено пілотний проєкт із застосування гранітної крихти для боротьби із ожеледицею. Такий спосіб є більш екологічним, ніж використання технічної солі.

Окрім того, розповідали про те, де у Києві можна вакцинуватися від COVID-19 під час воєнного стану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #ожеледь #погода #зима #травма #лікарня #травмпункти #адреси #поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...