• Головна
  • До Києва привезли Вифлеємський вогонь миру
19:39, 11 грудня 2022 р.

До Києва привезли Вифлеємський вогонь миру

Фото: Прикордонна служба

Фото: Прикордонна служба

11 грудня до Києва привезли Вифлеємський вогонь. Його передали скаути з Відня до словацького пункту пропуску "Убля", де його зустріли українські прикордонники, повідомили в Державній прикордонній службі.

Вогонь запалили на словацько-українському кордоні.

На території нашої держави скаутів зустрічали українські пластуни. До заходу долучилися керівництво та військовий капелан Чопського прикордонного загону.

Цьогоріч ми особливо чекали на прибуття Вифлеємського вогню в Україну. Для нас велика радість та честь сприяти поширенню священного вогню територією нашої держави. Щиро віримо, що він принесе мир та Божу благодать нашій країні, - зазначив заступник начальника загону Юрій Безкостюк.

Вогонь усім охочим роздають у Михайлівському соборі. Уже 12-13 грудня вогонь відправиться з Києва до обласних центрів, а також Краматорська і Конотопа.

Вифлеє́мський Вого́нь Ми́ру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

В Україні з 1999 року Вогонь, що символізує мир, любов та добро, і символічно об'єднує всіх українців, поширюють пластуни — українські скаути. Щороку пластуни передають Вифлеємським вогонь миру громадам міст, лікарням, школам, сиротинцям, державним установам по всій Україні.

Вас також може зацікавити: «Зимова Країна на ВДНГ»: цьогорічні локації та ціни

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьгодні #Вифлеємський вогонь миру
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...