• Головна
  • Суд позбавив павільйон «Квіти України» в Києві статусу пам’ятки архітектури
15:47, 6 грудня 2022 р.

Суд позбавив павільйон «Квіти України» в Києві статусу пам’ятки архітектури

Суд позбавив павільйон «Квіти України» в Києві статусу пам’ятки архітектури

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував наказ Міністерства культури та Департаменту охорони культурної спадщини КМДА про внесення споруди «Квіти України» в реєстр пам’яток культурної спадщини.

Про це свідчить рішення ОАСК, повідомляє громадська організація «Зберегти квіти України» у Facebook.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва - 44.ua". Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, області та України.

Розгляд проходив дуже швидко та за спрощеною процедурою, отже учасників справи про це навіть не мали повідомляти. Ми дізнались виключно, бо пильнували, - йдеться у повідомленні.

За даними захисників будівлі, адмісуд обґрунтував своє рішення тим, що будівля модернізму «це радянщина», а проєкт забудовника - відповідає «європейським зразкам».

ОАСК вирішив, що будівля – «об'єкт радянських часів, в стані, який естетичної краси та цінності історичному обличчю Києва не додає».

Захисники будівлі «Квіти України» закликали Мінкульт та Департамент охорони культурної спадщини КМДА подати апеляцію та висловити свою офіційну позицію щодо судового рішення.

Будьте готовими виходити під Квіти, коли пан Пишний спробує знов оточити будинок парканом, - заявили захисники.

Вас також може зацікавити: В Киеве сносят "Цветы Украины": активисты собственными силами сдерживают процесс, - ФОТО, ВИДЕО

Крім того, писали, що заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів повідомив, що навчально-методичний павільйон «Квіти України» набув статусу лише виявленого об'єкта культурної спадщини. Це вирішили зробити після історії із скандальною забудовою на місці історичної будівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #Квіти України #ОАСК #адмінсуд #рішення #пам'ятка архітектури
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...