• Головна
  • З тризубом, але без ілюмінацій: якою буде головна ялинка столиці
17:58, 29 листопада 2022 р.

З тризубом, але без ілюмінацій: якою буде головна ялинка столиці

З тризубом, але без ілюмінацій: якою буде головна ялинка столиці

Після низки суперечок, у Києві все ж таки вирішили встановити головну ялинку до новорічних свят та Різдва, втім, її не підсвічуватимуть.

Дерево буде штучним заввишки 10 метрів, замість 30, як це було до повномасштабної війни. Також не буде святкової ілюмінації.

Про це Суспільному розповів керівник компанії Folk Ukraine, що організовує новорічне свято на Софійській площі, Ігор Добруцький.

За його словами, різдвяна ялинка буде оздоблена лише прикрасами. Цього року це - голуби. А верхівку прикрашатиме тризуб, як планувалося у попередньому ескізі.

Невелику копію головної ялинки України встановлять на першому поверсі Музею історії Києва. Її розмір: близько трьох метрів заввишки і 5 - завширшки. Серед додаткових прикрас планують поставити вертеп і дідух. Містяни зможуть побачити у Музеї історії Києва зменшену копію ялинки із Софійської площі вже завтра, 30 листопада. Відкриття заплановане на 18.00, - йдеться в повідомленні.

Також Генеральний директор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко наголосив, що рішення щодо відсутності ілюмінацій на ялинці дозволить зменшити значне додаткове навантаження на мережу. А, отже, і зменшити кількість потреб для відключень електроенергії.

"Дякуємо за ваші коментарі та корективи під інфографікою про "ціну" новорічної ялинки. Сьогодні було поставлено крапку на суперечках щодо встановлення головної ялинки країни. І, не знаємо як ви, але ми радіємо, що вона буде і рішенню щодо відсутності ілюмінацій на ній. Бо це означає, що вдасться зменшити значне додаткове навантаження на мережу. А, отже, і зменшити кількість потреб для відключень електроенергії", - зазначив Сергій Коваленко.

Раніше мер столиці Віталій Кличко розповів, що на Софійській площі в Києві встановлять символічну новорічну ялинку.

44.ua у Телеграм: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини #сьогодні #ялинка #головна ялинка столиці
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...