• Головна
  • Яку теплу підлогу краще вибрати під плитку
Новини компаній
18:00, 24 листопада 2022 р.

Яку теплу підлогу краще вибрати під плитку

Новини компаній

Тепла підлога — технологія, яка за останні роки перетворилася з розкоші на необхідність. З її допомогою ви можете підтримувати у квартирі або в приватному будинку температуру повітря, необхідну для тепла та комфорту вашої родини. Головне — правильно спроєктувати комунікацію та знайти надійне обладнання. При цьому важлива не ціна на теплу підлогу, а спосіб монтажу. Найчастіше опалювальну систему встановлюють під плитку.

Яку теплу підлогу краще вибрати під плитку, фото-1

Рекомендації, які допоможуть підібрати теплу підлогу під плитку

При виборі опалювальної установки потрібно відштовхуватися не від ціни або виробника. Важливо враховувати технічні параметри обладнання, наприклад, опір ізоляції нагрівального кабелю, потужність, продуктивність тощо. Тільки так вийде підібрати теплу підлогу, яка працюватиме ефективно, споживаючи мінімум електроенергії. Якщо ж ігнорувати технічні параметри, підлога залишатиметься холодною навіть у добре прогрітому приміщенні.

Детальну інформацію про те, як вибирати опалювальне обладнання, можуть надати консультанти інженерної компанії «Ліка-Комфорт». У каталозі компанії представлені кондиціонери, нагрівачі та інша кліматична техніка відомих брендів, яку можна замовити з гарантією, доставкою та технічним обслуговуванням.

Яку теплу підлогу краще вибрати під плитку, фото-2

Тепла підлога під плитку — основні види

Якщо підлогу планують покривати плиткою, то нагрівальні елементи можна встановити під шар цементної стяжки або прямо в плитковий клей. Перший варіант привабливий тим, що сумісний не тільки з плиткою, але й з іншими матеріалами — лінолеумом, паркетом та ламінатом. Тож якщо з часом виникне потреба чи бажання змінити тип покриття, не буде необхідності міняти теплу підлогу. При цьому виходить рівне, довговічне та міцне покриття, не схильне до перегріву.

При монтажі опалювальної системи під стяжку або плитковий клей використовуються одні й ті самі нагрівальні елементи. Докладніше про них ми розповімо нижче.

Нагрівальні кабелі

У цьому випадку за підігрів поверхні відповідають двожильні електричні кабелі діаметром 7–9 мм, які встановлюють під піщано-цементну стяжку. Переваги нагрівальних кабелів:

  • регульована потужність;
  • теплова інертність;
  • здатність набувати будь-якої геометричної форми;
  • надійність;
  • невисока ціна.

При установці обладнання товщина підлоги збільшується приблизно на 3 см. Тому метод підходить для приватних будинків, а також для санвузлів та балконів у квартирах.

Нагрівальні мати

Тут тепло генерує капронова сітка шириною 50 см, сплетена з тонких кабелів. Зазвичай мати встановлюють під керамічну плитку у ванних кімнатах, на балконах, у цегляних та дерев'яних будинках. Метод привабливий швидкістю монтажу, зручним метражем та відсутністю впливу на рівень підлоги.

Тонкі електричні кабелі

Особливість електричних кабелів полягає у тому, що їх діаметр становить трохи більш як 3,5 мм. Їх використовують у приміщеннях з геометрично складною схемою підігріву. Причому нагрівальні елементи можна монтувати безпосередньо під кахель або шар заливки завтовшки трохи понад 10 мм.

Інфрачервона плівка під плитку

У цьому випадку під підлогове покриття укладають плівку, покриту інфрачервоними елементами. Через невелику товщину вона не впливає на рівень підлоги, при цьому відрізняється екологічністю, безпекою та економічністю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...