• Головна
  • У столиці минулої доби без світла опинилися близько мільйона киян
09:24, 28 жовтня 2022 р.

У столиці минулої доби без світла опинилися близько мільйона киян

Фото: Ukrainer

Фото: Ukrainer

У Києві 27 жовтня без світла опинилося близько одного мільйона мешканців. Про це повідомив CEO компанії-постачальника електроенергії із групи ДПЕК Yasno Сергій Коваленко.

У Києві на даний момент відключено 159 тис. жител, а за день понад 320 тис. А це десь мільйон киян, які не можуть нормально планувати свій день, нормально працювати, це тисячі бізнесів, які втрачають нагоду працювати на нашу економіку. За таких екстрених аварійних відключень ніяк (навіть досконалі) графіки не працюють, – написав він.

За його словами, спрогнозувати коли закінчаться віялові відключення наразі неможливо, адже рф продовжує наносити удари по критичній інфраструктурі.

Енергетики докладають надзусилля, щоб подолати наслідки атак. На жаль, поки термінів відновлення нормального постачання немає. Якщо вночі не буде зниження споживання - відключення продовжаться, - зазначив він.

За словами Коваленка, подекуди потрібно було знизити споживання електроенергії на 40%. Через останню атаку росіян довелося запровадити нові обмеження у Києві, Київській області, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

Він додав, що у Київській області статистика ще гірша, оскільки 258 тисяч споживачів відключено зараз, а понад 500 тисяч загалом за сьогодні.

Він закликав українців добровільно економити електроенергію, аби допомогти спеціалістам відновити енергосистему.

Нагадаємо, в ніч на 27 жовтня російські війська вкотре завдали пошкоджень обладнанню магістральної мережі у центральних областях.

Раніше ми розповідали, що внаслідок нових пошкоджень, отримані українською енергосистемою внаслідок атак військ рф, компанія "Укренерго" запроваджує більш жорсткі відключення електроенергії у Києві та Київській області.

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #новини # сьогодні #відключення світла #Yasno
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...