• Головна
  • Лікування алкоголізму: це реально?
Новини компаній
10:21, 21 жовтня 2022 р.

Лікування алкоголізму: це реально?

Новини компаній

Багато людей, які проживають в пострадянських країнах, взагалі не вважають алкоголізм проблемою. Тобто, вони розуміють всі труднощі, з якими доводиться стикатися протягом життя, але не бачать в цьому нічого такого, що потребувало б втручання фахівців. А деякі вважають, що зможуть впоратись самостійно, якщо ситуація вийде з-під контролю. З іншого боку, клініка детоксикації Дніпро все більше фіксує випадків, коли за послугами звертаються молоді люди. І це – позитивний показник, адже він говорить про те, що населення усвідомлює проблему та намагається її вирішити.

Навколо лікування алкогольної залежності крутиться безліч міфів. Хтось вірить, що є «чарівна таблетка», яка відразу долає потяг до спиртного. А хтось, навпаки, недовіряє спеціалістам, вважає їх шахраями. Щоправда, для недовіри є певні підстави, бо ще декілька років тому можна було зустріти так званих «фахівців» які не мали взагалі ніякої освіти, проте займались кодуваннями. Це одна з головних причин, чому варто звертатись лише до перевіреної клініки, яка має позитивні відгуки та добру репутацію.

Лікування алкоголізму: це реально?, фото-1

Насправді, вилікувати алкогольну залежність можна. В цьому немає нічого складного, тим більше, що зараз розроблено купу програм, які можна адаптувати під кожен окремий випадок, враховуючи індивідуальні особливості пацієнта. Водночас, результат більшою мірою залежить від самого хворого, а також від його оточення. І справжні спеціалісти це враховують.

Що впливає на ефективність лікування

Окрім зазначеної вище кваліфікації лікаря, на ефективність на лікування алкоголізму в Дніпрі впливають наступні чинники:

  • Щире бажання самого пацієнта – тут не місце примусу з боку родичів;
  • Підготовка до лікувального процесу – детоксикація, очистка, відмова від спиртних напоїв до початку курсу;
  • Вибір місця на час проходження курсу – стаціонар, дім;
  • Вибір методу лікування – медикаментозне, психотерапевтичне, кодування тощо;
  • Готовність співпрацювати з психологом, бажання знайти причину появи алкоголізму.

Крім того, на ефективність та тривалість результату впливає підтримка родичів. Хворому в цей час (а також деякий час після проходження курсу) доволі складно морально, і йому потрібне розуміння, що він не на самоті з проблемою. І, навпаки, якщо такої підтримки немає, а є образи та сварки, докори за минулі помилки, то пацієнт може взагалі відмовитись від лікування або ж буде зрив при першій же нагоді. Родичам потрібно обов’язково проконсультуватись з психотерапевтом, взнати, як поводити себе з хворим, як йому допомогти.

Не менший вплив здійснює оточення пацієнта. Якщо його друзі постійно схиляють його до вживання алкоголю, то, звісно, рано чи пізно, він зірветься. Такого треба уникати, а при можливості – розірвати подібні зв’язки на рік або два, коли стадія глибокої ремісії буде постійною. Зазвичай, після такої перерви людина сама вже не хоче повертатись до небезпечного кола спілкування, у неї з’являються нормальні здорові інтереси, хобі, налагоджується життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...