• Головна
  • Робота в Києві під час війни: популярні вакансії, поради та корисні посилання
16:01, 4 жовтня 2022 р.

Робота в Києві під час війни: популярні вакансії, поради та корисні посилання

Робота в Києві під час війни: популярні вакансії, поради та корисні посилання

Мільйони втрачених робочих місць, розпач, тривога і повне нерозуміння, куди рухатися далі - саме так ранок 24 лютого поділив життя українського бізнесу та його співробітників на "до" та "після". 

Згідно з даними Центру економічної стратегії на одне робоче місце в Україні претендують 13 людей. І хоча у вересні кількість вакансій зросла, чимало мешканців столиці, які з початком війни втратили роботу, й досі не можуть працевлаштуватися.

Журналісти 44. ua досліджували, які професії продовжують бути актуальними під час війни та на яку заробітну плату можна розраховувати у столиці. А також поділимося корисними порадами та посиланнями, які допоможуть тим, хто наразі  шукає роботу.

Ринок повністю контролюють працедавці

Попри війну, ринок праці відновлюється. Так, за словами керівника відділу маркетингової аналітики robota.ua Івана Ромашова, щомісяця кількість вакансій на сайті зростає на 5%. І якщо ще в березні їх кількість впала до критичних 7 тисяч, то наприкінці літа на сайті їх вже вже понад 38 тисяч.

Водночас, нинішню епоху експерт називає епохою ринку роботодавця - коли вакансій дуже мало, а пошукачів дуже багато. Тоді як до війни був ринок пошукача – вакансій було дуже багато, а пошукачів – мало, каже експерт.

Так, за його словами, популярними вакансіями серед роботодавців в Україні є:

  • продавець-консультант – 11 520 грн
  • робочий виробництва – 15 421 грн
  • водій – 26 320 грн
  • інтернет-маркетинг, SEO, інтернет-реклама – 19 950 грн
  • бухгалтер – 13 854 грн

Що стосується найбільш популярних вакансій віддаленої роботи, то зараз на піку популярності:

  • оператор кол-центру
  • веб-розробник
  • спеціаліст тех. підтримки
  • інтернет-маркетолог
  • копірайтер.

Топ високооплачуваних вакансій червня сегменту "блакитні комірці"

  • далекобійник – 32 500 грн.
  • рихтувальник – 27 500 грн.
  • автомаляр – 25 000 грн.
  • оператор кол-центру – 24 890 грн.
  • автоелектрик – 22 500 грн.

Середня зарплата, яку роботодавці пропонували пошукачам у Києві наприкінці літа, становила 21 056 грн. Тоді як кандидати хотіли отримувати 24 655 грн.

З чого почати пошук роботи

В першу чергу, не нехтуйте послугами Центру зайнятості. Окрім того, що офіційно зареєстрованим безробітним передбачені виплати, Центр зайнятості пропонуватиме відповідні для вашого рівня кваліфікації вакансії. Від початку війни Державний центр зайнятості опублікував близько 2340 нових вакансій і цей список в різних сферах оновлюється щодня.

Якщо вас цікавлять робітничі професії та є бажання бути корисним нашій державі, можна звернутися в Державний концерн "Укроборонпром".

Пам’ятайте, що не всім щастить знайти роботу швидко. Особливо, у розпал війни. Адже на одну вакансію претендують 13 людей. Але і не засмучуйтесь, якщо компанія залишила ваше резюме без відповіді. Продовжуйте надсилати якомога більше резюме (обов’язково з мотиваційним листом). Так ви збільшите шанси дійти до співбесіди.

Розмістіть резюме на сайті з пошуку роботи, шукайте вакансію в телеграм-каналах, питайте у друзів та знайомих або ж зробіть кілька відповідних дописів у своїх соцмережах, адже чим більше доступних каналів ви будете використовувати, тим краще.

Якщо ви вже довго шукаєте роботу за своїм фахом і ніяк не можете її знайти, варто придивитися до оголошень, які потребують нижчої кваліфікації. Так ви зможете почати заробляти на життя, але водночас не припиняти пошуки "роботи мрії". Або тієї, яка буде більшою мірою відповідати вашим очікуванням.

А щоб менше сумніватися в своїх професійних навичках після чергового мовчання від роботодавця, можна закінчити кілька курсів як онлан, так і офлайн. Отримати сертифікат та додати опановані навички до резюме. Так ви продемонструйте потенційному роботодавцю, що відкриті до нового й готові навчатися.

Робота в Києві під час війни: популярні вакансії, поради та корисні посилання, фото-1

Наостанок публікуємо найбільші платформи та сайти пошуку роботи

Work.Ua. Це найбільший інтернет-портал для пошуку роботи. За даними відкритого рейтингу народних уподобань "Фаворити Успіху", у 2011—2016 роках сайт посідав позицію № 1 в категорії "Інтернет-портал працевлаштування".

Robota.ua - українська компанія, яка розвиває інтернет-рекрутмент з 2000 року. Щомісячна відвідуваність сайту перевищує чотири млн користувачів.

grc.ua. - міжнародний кадровий портал. На grc.ua шукають роботу понад 1 мільйон кандидатів. Послугами сайту користуються понад 80 тисяч українських та міжнародних компаній, в тому числі і в сфері IT.

Jooble - українська IT-компанія з пошуку роботи. Їхній сайт представлений у 69 країнах і входить у десятку найкращих у світі. Тут розміщено близько 80 тис вакансій. В компанії запевняють, що їхнє найголовніше завдання - допомогти знайти роботу будь-якій людині на землі.

Jobs.Dou. Тут розміщені вакансії IT компаній

Jobs for Ukraine. Платформа, яка створена для зв'язку українських шукачів роботи з бельгійськими компаніями. На цій платформі можна знайти академічні, наукові, мистецькі, професійні, інші робочі вакансії.

Upwork. Тут вакансії для фрилансерів. Компанія, що пропонує глобальний майданчик з пошуку роботи й низку програмних продуктів для роботодавців, які хочуть винаймати й керувати віддаленими спеціалістами.

Fiverr. Це глобальний онлайн-майданчик для фріланс-послуг. Платформа Fiverr пов'язує фрілансерів із людьми чи компаніями, які шукають співробітників.

Робота в тилу. Це біржа волонтерських робіт та допомоги як онлайн, так і офлайн. "Робота в тилу" катологізує актуальні запити зі всієї країни та закордону.

ВзаємоДія. Агрегат сайтів пошуку робіт. Тут можна шукати роботу як в різних країнах, так і за різними спеціальностями

А також телеграм-канали

Работа сейчас: Украина. 

Goodjob.

Крезюме Вакансії

Happy Monday.

Remote Job.

Вас також може зацікавити: Новачкам і не тільки: Як знайти роботу в ІТ?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ # Київщина #війна #робота #як знайти роботу #корисні посилання
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...