• Головна
  • Тульську площу на Оболоні у Києві перейменували на Героїв УПА
09:11, 28 вересня 2022 р.

Тульську площу на Оболоні у Києві перейменували на Героїв УПА

Тульську площу на Оболоні у Києві перейменували на Героїв УПА

Згідно з рішенням Київської міської ради, в Оболонському районі Києва перейменували площу Тульську. Тепер вона має назву – Героїв УПА. Під час електронного голосування за цю назву громадяни віддали 12 063 голосів.

Про це розповіли в пресслужбі Київської міської ради.

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, області та України.

В столиці продовжується процес дерусифікації міських об’єктів.

Як повідомляється, у травні 2022 року експертна комісія включила площу Тульську до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією або її сателітами.

Назва площі Тульська походить від назви російського міста Тула. З метою деколонізації топоніміки в місті Києві шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву для цієї площі. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 12 063 голосів, набрала пропозиція – площа Героїв УПА, – уточнили в пресслужбі.

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутати Київської міської ради підтримали рішення щодо перейменування площі Тульської на Героїв УПА.

Нагадаємо, що Українська повстанська армія або УПА – це військово-політичне формування, яке діяло в Україні протягом 1942-1960 років з метою здобуття самостійної незалежної української держави зі столицею в місті Києв. У 2022 році наша країна відзначає 80 років від заснування УПА.

Раніше ми писали, що Київська міська рада перейменувала вулицю Байкальську у Голосіївському районі столиці на Мелітопольську.

Крім того, розповідали про те, що мешканці Києва запропонували перейменувати у столиці Північний міст на честь генерала, головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #перейменування #Тульська площа #Оболонь #Герої УПА #Київськарада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...