• Головна
  • Інтерв'ю з гіпнотерапевтом Юрієм Медвіним
Новини компаній
17:00, 20 вересня 2022 р.

Інтерв'ю з гіпнотерапевтом Юрієм Медвіним

Новини компаній
Інтерв'ю з гіпнотерапевтом Юрієм Медвіним, фото-1

Юрій Олексійович Медвін – доктор наук у галузі медичної психології, професор кафедри психотерапії Каліфорнійського Університету. Ю.А. Медвін жив та працював у США протягом 20 років. Заснував Центр Гіпнотерапії у місті Києві у 2008 році.

Медвін Ю.А.: 

Добрий день. Хочу привітати вас в Центрі реабілітаційної гіпнотерапії.

Журналіст: 

Можете сказати у чому різниця між гіпнотерапевтом та гіпнотизером, гіпнотерапією та гіпнозом і чому не можна позбутися проявів неврозів тільки за допомогою медичних препаратів?

Інтерв'ю з гіпнотерапевтом Юрієм Медвіним, фото-2

Медвін Ю.А.:

Є багато психотерапевтичних технік як у гештальттерапії, так і в когнітивно-поведінковій терапії, які можуть придушити симптоми неврозів, панічних атак, ВСД та інших проявів збою в нейрогомеостазі. Також відомо багато медпрепаратів, які глушать небажані симптоми.

Недостатньо навчитися глушити напади ваших неврозів. Це не допоможе контролювати ступінь напруження емоційних реакцій на інші та нові стресові подразники. Новий стрес накопичуватиметься, як снігова лавина, доводячи вашу нервову систему до збоїв.

Необхідно спочатку зняти стрес, що накопичився, зняти цю внутрішню напругу, внутрішньо розслабитися. І тоді можна виробити адекватну реакцію на стресові ситуації. Те, що ми називаємо стресостійкістю.

Тільки тоді відкривається можливість міняти підсвідомі програми, що обмежують, на позитивні, творчі.

Самостійно це зробити не вийде. Треба дивної сили витримка, багато часу і максимальна постійність, щоб робити щодня певні медитації, привчити себе до здорового режиму, займатися собою. Потрібен наставник, коуч. І найкраще – це фахівець, який не тільки допоможе вам зняти цю внутрішню напругу, але також і зарядить вас новою мотивацією, створить нову можливість нового життя та перепрограмує ваш мозок.

Ідеальний фахівець для такого завдання – це гіпнотерапевт. Не психолог, не психотерапевт, не психіатр, не когнітивно-поведінковий психолог, не гештальттерапевт, не психоаналітик.

Всі ці фахівці працюють з вашим активним станом свідомості, тобто тоді, коли ви перебуваєте в активному стані. Ваша активна свідомість має певні захисні механізми, які не пропускають інформації, що радикально відрізняється від внутрішніх підсвідомих програм. Спробуйте наказом зупинити якусь звичку або вилікувати людину від залежності. Ці програми перебувають лише на рівні підсвідомості чи рівні вегетативної нервової діяльності. Тому знайти їх і змінити можна тільки в трансових станах, використовуючи гіпноз плюс сугестотерапію.

Але спочатку потрібно зняти цю внутрішню напругу, що накопичилася, цей багаторічний стрес.

Саме цим наші методи займаються. Наші методи найбільш наближені до природних процесів засинання.

Що ж позначають слова гіпноз та гіпнотерапія. Давайте розберемося детальніше.

Слово гіпноз має походження із давньої Греції і означає слово сон. Насправді гіпноз – це сукупність способів і технік, які знижують частотні показники хвиль головного мозку, тобто знижують ступінь активності головного мозку.

Якщо ви зараз перебуваєте в активному стані, то ваш мозок вібрує в діапазоні від 14 до 24 гц. Ми називаємо цей діапазон Бета чи діапазон активного стану свідомості. Коли ви лягаєте, і ваша гладка мускулатура розслабляється, то це дає сигнал у головний мозок знизити ступінь активності і ваша свідомість падає нижче за межу 14 гц опиняючись в Альфа діапазоні, який знаходиться від 7 до 14 гц. 7 гц – це межа між сном і неспанням.

Нас цікавить частотний коридор від 6 до 8 Гц. Саме тут відбуваються усі дива гіпнозу. Відкривається так званий шлюз у підсвідомі структури, який дає можливість як опрацьовувати старі пригнічені травми, так і програмувати мозок новими творчими програмами.

Гіпнотизер – це той фахівець, який вводить об'єкт у трансовий стан для якихось своїх цілей. Ну, наприклад, щоб домогтися вау-ефекту, показуючи глядачам своє вміння контролювати іншу людину. Такі фахівці переважно використовують миттєві або шокові індукції (дуже швидкий спосіб введення в трансовий стан). Їм треба показати на що вони здатні досить швидко. Введення в трансові стани таким способом дуже шкідливі для нервової системи і загрожують певними наслідками.

Гіпнотерапевт, на відміну гіпнотизера, вводить пацієнта в трансовий стан досить повільно, природними способами, даючи нервовій системі можливість адаптуватися. Гіпноз для гіпнотерапевта є інструментом лікування, корекції та програмування мозку людини. Гіпнотерапевт працює для клієнта, а не для себе, думаючи про клієнта, його благополуччя та результати.

Контактактна інформація:

International Association of Hypnotists

Science Research Institute of Progressive Psychology and Innovative Technologies, Inc.

Центр Гіпнотерапії проф. Юрія Медвіна
Київ, вул. Велика Китаївська 53
Тел. +380739001909
www.medvin.org,
[email protected]
Instagram: medvin_hypno

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...