• Головна
  • У Києві попрощалися з українським захисником Романом «Яшкою» Косенком, – ФОТО
18:24, 18 вересня 2022 р.

У Києві попрощалися з українським захисником Романом «Яшкою» Косенком, – ФОТО

У Києві попрощалися з українським захисником Романом «Яшкою» Косенком, – ФОТО

У Києві пройшла церемонія прощання з українським військовим Романом «Яшкою» Косенко. Життя хороброго захисника України в Ізюмі обірвала крилата ракета ще на початку повномасштабного вторгнення, 9 березня. Проте тільки після звільнення міста з-під окупації його вдалося знайти та повернути додому, щоб попрощатися та гідно відправити в останню путь.

Про це повідомляє сайт 24 канал.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини.

У столиці попрощалися з українським захисником Романом КосенкоУ столиці попрощалися з українським захисником Романом Косенко

Романа знали військові, які у 2014 – 2015 році захищали Донецький аеропорт, а у Пісках про нього ходили легенди, адже він з ризиком для життя наводив нашу артилерію на позиції ворога, хоч і не брав участі у звільненні міста. А також тиждень провів на вишці, яку називали Небом.

До війни активний чоловік був кухарем за професією та мандрівником за покликом душі. Побував і в росії, тож в розповів, що контраст між нашими державами як між чорним та білим.

Росія — це країна, де люди грубі і застигли в «совкє»,– розповідав він.

А ще був тим, кому не байдуже. Тож активно підтримував Майдан та був у вирі подій під час Революції гідності. Як він сам зізнавався, ходив ночувати додому, лише коли захворів. І вже тоді розумів, що з часом росія введе війська.

У столиці попрощалися з українським захисником Романом Косенко, 24 канал

У столиці попрощалися з українським захисником Романом Косенко, 24 канал

На Євромайдані він роздавав свою їжу тим, кому вона була потрібна, дивом уникнув ніч побиття студентів, адже відводив дівчинку у безпечне місце, та охороняв Будинок профспілок. А у перші дні війни відправився на Схід, де вже була армія України, але не було ні окопів, ні укріплень. І без сумнівів пішов у розвідники, хоча його попереджали, що "розвідка – це дорога в один кінець".

У столиці попрощалися з українським захисником Романом Косенко, 24 канал

У столиці попрощалися з українським захисником Романом Косенко, 24 канал

Коли ж розвідка верталася з Пісків – залишився, щоб допомагати штурмовикам. Тоді ж і зайняв вишку, з якої корегував вогонь артилерії, потім відправився в Донецький аеропорт. Ще трохи згодом підписав контракт зі Збройними силами України.

15 вересня 2015 року в Житомирі Романа Косенко нагородили орденом «Народний герой України». Тож не дивно, що з початку повномасштабного вторгнення він з побратимами відправився на фронт, в Ізюм. Там він залишився під завалами після авіанальоту росіян, а наступного дня після визволення цього містечка українською армією його друг шість годин руками відкопував тіло загиблого.

18 вересня о 10:00 відправити в останню путь Романа «Яшка» Косенка на Майдані Незалежності у Києві прийшли його близькі, побратими та громадяни України. Поховали Героя на Алеї Слави на Лісовому кладовищі.

Якщо маєте бажання допомогти батькам бійця, то це можна зробити за номером карти Монобанку сестри Романа 5375 4141 2269 9985.

Раніше ми повідомляли про те, що в Києві пройшла церемонія прощання із солістом балету Національної опери Олександром Шаповалом. Він загинув на війні з російськими загарбниками на Донеччині. 17 вересня попрощатися з ним прийшли рідні та побратими.

Також писали, що в Бучі громада попрощалася з українським бійцем Олександром Швецом, який загинув під Ізюмом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #прощання #український захисник #Роман Косенко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...