• Головна
  • Що треба знати, приходячи на прийом до гіпнолога
Новини компаній
09:00, 2 вересня 2022 р.

Що треба знати, приходячи на прийом до гіпнолога

Новини компаній
Що треба знати, приходячи на прийом до гіпнолога, фото-1

Відрізнити психотерапевта від психолога – просто. Достатньо вимагати медичні кваліфікації. Адже психотерапевт, за визначенням, – лікар. Якщо психолог оголошує себе психотерапевтом, він вводить пацієнта в оману. Чи є гіпнотерапевт хоча б психологом, теж не важко перевірити. Потрібно дізнатися, чи є у такого фахівця базова психологічна освіта, формальна, а не річні курси в Еріксонському Інституті. Через популярність, гіпнотерапевтами оголошують себе люди, які пройшли шестиденні семінари та отримали сертифікат підтвердження, що вони прослухали цей семінар. Я зустрічав таких «фахівців» буквально з десятком сертифікатів, але таких, котрі не мають формальної освіти, хоч би психологом, не кажучи вже про лікаря. Чи можемо ми вважати таких «фахівців» гіпнотерапевтами? Це вже правомірне питання.

Звичайно, люди, які вирішили відвідати гіпнотерапевта повинні повністю усвідомлювати, що лікування гіпнозом насамперед є методом медичної психології.

Тому, як мінімум, оперувати цим методом може лише людина з вищою психологічною освітою, краще якщо це буде медичний психолог. Не варто особливо довіряти й членству у численних професійних організаціях. Як медичний психолог я входжу до Української асоціації психотерапевтів. Стати членом професійних організацій у нас в Україні не так уже й важко. При «співбесіді» в Українській асоціації психотерапевтів ніхто, на мій великий подив, не зажадав доказів, що я дипломований медичний психолог. Все було прийнято на віру.

Ті, хто видає себе за гіпнотерапевта без належної та правомірної основи, що нею є відповідна освіта, є шарлатанами. Коли ми говоримо про людей, які не мають належної верифікації їхньої правомірної кваліфікації, то завжди маємо на увазі певний ризик, в цьому випадку ризик для Вашого здоров'я. Я вважаю, що Ваше здоров'я має бути засноване не лише на довірі, а й на юридичній основі практики професії.

Винятком, можливо, вважатимуться ситуації, коли фахівець пройшов навчання під керівництвом дипломованого та практикуючого гіпнотерапевта. В такому випадку цей фахівець напевно пройшов атестування своїх знань/навичок та професійну супервізію та відповідно довів свій професіоналізм. Питання відпадають і тоді, коли цей фахівець працює під керівництвом дипломованого гіпнотерапевта та продовжує своє навчання у сфері психології.

Що треба знати, приходячи на прийом до гіпнолога, фото-2

International Association of Hypnotists

Science Research Institute of Progressive Psychology and Innovative Technologies, Inc.

Центр Реабилітаційної Гіпнотерапії проф. Юрія Медвіна

Київ, вул.. Велика Китаївська,53

Тел. +380739001909

www.medvin.org

[email protected]

Instagram: medvin_hypno

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...