• Головна
  • Кличко відмовився скасовувати зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог
13:32, 29 серпня 2022 р.

Кличко відмовився скасовувати зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог

Кличко відмовився скасовувати зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог

Міський голова Києва Віталій Кличко відхилив петицію понад 6000 киян щодо безперебійного руху громадського транспорту під час повітряних тривог.

Про це повідомив співзасновник ініціативи "Пасажири Києва" Олександр Гречко.

"Рішення Ради оборони міста Києва ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці, а отже буде переглянуте виключно за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Відповідний аналіз та оцінка здійснюються на постійній основі.

Принагідно слід відзначити, що призупинення роботи комунального транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів жодних додаткових витрат, оскільки після її завершення вони можуть скористатися попередньо сплаченими проїзними документами", - відповів на петицію мер міста. 

Кличко відмовився скасовувати зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог, фото-1

Так, за словами Олександра Гречка, чекає на "відбій" та повертається до тролейбуса чи автобуса, яким їхав, лише маленький відсоток пасажирів. Найчастіше люди пересідають на маршрутки або таксі, а відтак переплачують за поїздку.

Відмова Віталія Кличка означає, що громадський транспорт (лише комунальний) буде зупинятися під час тривог і надалі. Це при тому, що Київ та кияни, за розрахунками компанії "Про мобільність", вже втратили як мінімум 180 мільйонів гривень внаслідок понад 21 години зупинок комунального транспорту під час повітряних тривог, починаючи з 1 серпня, - написав він.

Кличко відмовився скасовувати зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог, фото-2

Гречко зазначив, що громадська ініціатива Пасажири Києва вже підготувала проєкт рішення Київради, який має забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту столиці, попри відмову київського міського голови.

Наша вимога - комунальний громадський транспорт має працювати безперебійно весь час, окрім комендантської години, як і увесь інший транспорт - зокрема залізничний та автомобільний, - резюмував він.

Раніше ми розповідали, що транспортна комісія Київради підтримала петицію про скасування рішення щодо зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги й передала її на розгляд меру міста.

Також писали, що у Києві планують створити захисні зупинки, де можна безпечно перечекати повітряну тривогу. 

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #Гречко #КМДА #Кличко #громадський транспорт #тривога #зупинка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...