• Головна
  • "Бункери" із бетону: у Києві планують створити захисні зупинки, де можна безпечно перечекати повітряну тривогу
13:53, 13 серпня 2022 р.

"Бункери" із бетону: у Києві планують створити захисні зупинки, де можна безпечно перечекати повітряну тривогу

Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

У Київраді запропонували встановити "бункери" із бетону біля зупинок громадського транспорту на випадок повітряної тривоги.

Відповідний проєкт рішення з’явився на сайті Київської міської ради.

Таке рішення обумовлене транспортним нововведенням, яке з 1 серпня зобов’язує водіїв наземного громадського транспорту зупиняти рух та висаджувати людей на зупинках під час оголошення повітряної тривоги.

Конструкції допоможуть перечекати повітряну тривогу та мають витримати артилерійський обстріл. Як показала практика Ізраїлю, вони ефективно захищають від снарядів та уламків, переконані в міськраді.

Як вказує світовий досвід, зокрема Ізраїлю, облаштування "безпечних зупинок" із метою цивільного захисту населення, в таких бомбосховищах лежить принцип їх швидкої доступності з моменту оголошення повітряної тривоги та можливість не тільки витримати руйнівну силу дозволеної міжнародним гуманітарним правом зброї, а й убезпечити населення від смертельної загрози, - йдеться в пояснювальній записці проєкту рішення.

Найближчим часом будуть визначати місця із найбільшим скупченням пасажиропотоку для облаштування зупинок. Також пропонується провести на такі зупинки безкоштовний інтернет для створення комфортних та безпечних умов очікування громадського транспорту.

Раніше подібні споруди вже вирішили зводити у Харкові та Кропивницькому.

Нагадаємо, з 1 серпня відповідно до рішення Ради оборони міста Києва, під час оголошення повітряної тривоги весь громадський наземний транспорт має зупинити рух, а пасажири мусять пройти до найближчого укриття. Мешканці столиці до транспортного нововведення поставилися скептично , адже, на їхню думку, скупчення пасажирів на зупинках ще більше наражатиме людей на небезпеку. 

Навіть зареєстрували на сайті Київської міськради петицію з вимогою скасувати відповідне рішення. Всього за кілька тижнів вона набрала необхідні 6 000 голосів і вже відправлена на розляд. 

Вас також може зацікавити: Компанія "Укрзалізниця" призначає додаткові рейси поїзда Запоріжжя-Київ

Слідкуйте за оперативними новинами на нашому Telegram-каналі. Тільки перевірена інформація

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #зупинка транспорту #повітряна тривога # зазисна зупинка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...