• Головна
  • На Київщині вперше за рік виявили лихоманку Західного Нілу: чим небезпечна хвороба
19:09, 16 серпня 2022 р.

На Київщині вперше за рік виявили лихоманку Західного Нілу: чим небезпечна хвороба

На Київщині вперше за рік виявили лихоманку Західного Нілу: чим небезпечна хвороба

На Київщині у Броварах пенсіонерка захворіла на лихоманку Західного Нілу. Це вірусна хвороба, яка передається через укуси комарів або ж аргасових кліщів і небезпечна тим, що може викликати запалення мозкових оболонок і речовини головного мозку.

В області недугу виявили вперше за рік, повідомив виконувач обов'язків директора районної філії Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Василь Сич.

Так, за його словами, літня жінка перебувала в лікарні з низкою різних захворювань, які супроводжувалися високою температурою.

При комплексному лабораторному обстеженні лікарі встановили хворій екзотичний діагноз, – констатував Василь Сич.

Лихоманка Західного Нілу зазвичай має літньо-осінню сезонність. Захворіти недугою в першу чергу ризикують люди, які проживають в сільській місцевості, а також любителі полювання. У інфікованих може розвиватися лихоманка, головний біль, болі в тілі, суглобах, блювота, діарея або висип. В рідкісних випадках може викликати серйозну, а іноді смертельну хворобу.

Втім, інфікована людина не заразна. Жодних документально зареєстрованих випадків передачі цього вірусу від людини до людини за безпечних контактів наразі немає. До того ж, у більшості людей інфекція протікає безсимптомно, зазначив Василь Сич. 

Загалом, в Україні протягом минулорічного літа було зареєстровано п’ять випадків цієї хвороби. Три із них - на Київщині.

Раніше ми розповідали про 19-річного українського захисника Данила Мельника, який у боях за Київ зазнав важких осколкових поранень рук та проходить інтенсивну реабілітацію з двома новими штучними ногами в столичній лікарні.

Головні новини Києва - 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #лихоманка Західного Нілу #хвороба
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...