• Головна
  • Втратив ноги та руку у боях за Київ: 19-річний захисник вчиться заново ходити та мріє стати військовим психологом
15:36, 10 серпня 2022 р.

Втратив ноги та руку у боях за Київ: 19-річний захисник вчиться заново ходити та мріє стати військовим психологом

Втратив ноги та руку у боях за Київ: 19-річний захисник вчиться заново ходити та мріє стати військовим психологом

19-річний український захисник Данило Мельник, який зазнав важких осколкових поранень рук та ніг у боях за Київ, зараз проходить інтенсивну реабілітацію з двома новими штучними ногами в столичній лікарні. Хлопець не втрачає оптимізму та будує плани на майбутнє.

Про це пише ABC News.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Долучайтесь та читайте!

Життя дуже цінне. Мені достатньо бути живим. Я можу рухатися. Я почуваюся чудово, – сказав хлопець.

Зазначається, що Данило під час повномасштабного вторгнення рф в Україну був курсантом військової академії, втім, вже за декілька днів приєднався до 14-ї бригади української армії.

7 березня його підрозділ їхав у колоні українських військових під Києвом, коли потрапив під обстріл росіян і Мельник отримав жахливі осколкові поранення рук і ніг, – розповіли журналісти.

Попри важке поранення, Данило прожив два дні, поки не був схоплений російськими фашистами. Данило проходив лікування в російському польовому госпіталі, а потім був переведений до військових госпіталів росії. Лише згодом хлопець зміг повернутися в Україну під час обміну полоненими.

19-річному хлопцю ампутували ліву руку в рф, а обидві ноги довелося ампутувати вже в Україні. У своєму коментарі для журналістів Данило розповів, що мріє використовувати свій сталевий дух, щоб допомагати іншим, та хоче стати військовим психологом.

Також ми розповідали про те, що у Перинатальному центрі Києва у родини військового Юрія Копеця народилася трійня хлопчиків.

Крім того, писали, що 64-річний мешканець Бучі Валентин Дідковський під час окупації самотужки зупинив частину колони окупантів та з трофейного РПГ-18 підбив ворожий бензовоз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #український військовий #лікарня #ампутація #протези
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...