• Головна
  • За період війни у Києві з незаконного обігу вилучено понад 400 одиниць вогнепальної зброї
17:57, 15 серпня 2022 р.

За період війни у Києві з незаконного обігу вилучено понад 400 одиниць вогнепальної зброї

За період війни у Києві з незаконного обігу вилучено понад 400 одиниць вогнепальної зброї

За час військової агресії рф проти України поліція у Києві вилучила з незаконного обігу 433 одиниці вогнепальної зброї, 11 гранатометів, дев’ять кулеметів. Переважно зброя вилучається на блокпостах.

Про це повідомив начальник ГУ Нацполіції в Києві Іван Вигівський.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Там ми публікуємо ще більше новин Києва, регіону та України.

Начальник столичної Нацполіції зазначив, що минулого року було підтверджено 182 факти незаконного поводження зі зброєю, а цього року – 365, а це значне зростання та проблема.

Загалом із незаконного обігу за період війни ми вилучили 433 одиниці вогнепальної зброї, 11 гранатометів, дев’ять кулеметів, 187 автоматів, 145 пістолетів і понад 73 тис. боєприпасів, зокрема 212 гранат, – повідомив начальник поліції Києва.

Загалом, за його словами, необхідне створення єдиного реєстру зброї та упорядкування питання легалізації зброї.

Позиція, визначена міністром внутрішніх справ, думаю, правильна. По-перше, якщо і буде видано вогнепальну зброю, то короткоствольну – пістолети. По-друге, звісно, все це ще потрібно опрацьовувати. Зробити певну інвентаризацію, реєстр… і тоді можна буде про щось конкретне говорити, – зазначив Вигівський.

Говорячи про психологічну готовність українців мати зброю для власного захисту, начальник поліції зазначив.

Під час видачі зброї людей мають якісно перевіряти психіатри, наркологи. Загалом необхідно дуже ретельно та виважено підходити до цього питання, – підкреслив начальник ГУ Нацполіції в Києві. 

Нагадаємо, також ми писали про те, що СБУ викрила "кримінальних авторитетів" з рф, які намагалися вступити до добровольчих батальйонів Києва.

Крім того, повідомляли, що столичні правоохорнці викрили 51-річну мешканку Чернігівської області та 46-річного мешканця Вінничини, які від імені померлого киянина підробили договір купівлі-продажу його квартири та продали її.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #зброя #правоохоронці #Вигівський #Нацполіція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...