• Головна
  • Позбутися чи лишити: що робити з радянським гербом на Батьківщині-матері в Києві? - ВІДЕО
14:22, 7 липня 2022 р.

Позбутися чи лишити: що робити з радянським гербом на Батьківщині-матері в Києві? - ВІДЕО

Позбутися чи лишити: що робити з радянським гербом на Батьківщині-матері в Києві? - ВІДЕО

У застосунку "Дія" Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало опитування щодо радянської символіки на щиті монумента "Батьківщина-мати" в Києві. Серед варіантів – залишити все як є/зняти герб СРСР/ замінити на тризуб – Державний Герб України.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

Ми вдягали її в маковий вінок, декілька разів підсвічували кольорами українського прапору, ми знаємо, що вона наша Батьківщина-мати, але є одне «але». З 24 лютого процес позбавлення нашої країни від символів радянського минулого інтенсифікувався, і ми це усіляко підтримуємо через врахування суспільної думки та дотримання норм закону, – йдеться в повідомленні.

В МКІП вказують, що технічний процес звільнення Батьківщини-Матері від радянських символів – це процес непростий з питання безпеки.

Важливо це зробити так, щоб через зміну навантаження монумент не пошкодився. Для цього мають бути залучені спеціалісти – інженери та архітектори, – повідомили у відомстві.

Також ми писали про те, що в Переяславі знесли монумент відзначення 300-річчя возз’єднання України з росією. Пам’ятник демонтовано за рішенням громади та органу місцевого самоврядування.

Крім того, ми повідомляли, що в столиці демонтували ще дві дошки комуністичним діячам - Юліусу Фучику та Василю Тупікову. Про це повідомили на сторінці громадської ініціативи Декомунізація. Україна у соціальних мережах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #монумент #опитування #Батьківщина-мати #Дія #Міністерство культури
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...