• Головна
  • У Переяславі знесли пам’ятник возз’єднання України з рф, - ФОТО, ВІДЕО
12:31, 7 липня 2022 р.

У Переяславі знесли пам’ятник возз’єднання України з рф, - ФОТО, ВІДЕО

Знесення пам'ятника "дружби" між Україною та росією в Переяславі. Фото: Олексій Кулеба

Знесення пам'ятника "дружби" між Україною та росією в Переяславі. Фото: Олексій Кулеба

У місті Переяслав знесли монумент відзначення 300-річчя возз’єднання України з росією. Пам’ятник демонтовано за рішенням громади та органу місцевого самоврядування.

Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Буча, Ірпінь, Бородянка, Гостомель, Мощун та інші населені пункти України, де російська армія чинила звірства проти людяності, вкотре довели, що про «возз’єднання» чи «дружбу» з рашистами мова йти не може - підкреслив очільник області.

За словами міністра культури Олександра Ткаченка, об’єкт монументального мистецтва згодом буде передано на зберігання в Національний історико-культурний заповідник «Переяслав». Він додав, що ще до початку повномасштабного вторгнення росії за знесення монументу на честь 300-річчя возз'єднання України з рф проголосували більшість переяславців - 80%.

Приклад цивілізованого підходу до позбавлення від пережитків радянських часів та міфів про дружбу України та росії. Я радий, що місцева влада, врешті-решт демонтувала пам'ятник, підтримавши рішення Міністерство культури та інформаційної політики України та громади, - написав Ткаченко на своїй сторінці в Facebook.

Раніше ми розповідали, що в столиці демонтували ще дві дошки комуністичним діячам - Юліусу Фучику та Василю Тупікову.

Також читайте: В Києві з'являться вулиці Ратушного, Махова, Левіна: підсумки голосування за перейменування міських об’єктів

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна # Переяслав # пам'ятник возз'єднання України та росії
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...