• Головна
  • В Києві з'являться вулиці Ратушного, Махова, Левіна: підсумки голосування за перейменування міських об’єктів
13:05, 21 червня 2022 р.

В Києві з'являться вулиці Ратушного, Махова, Левіна: підсумки голосування за перейменування міських об’єктів

Роман Ратушний. Український громадський діяч, журналіст, відомий боротьбою за збереження столичного урочища "Протасів яр". Загинув на фронті 9 черв...

Роман Ратушний. Український громадський діяч, журналіст, відомий боротьбою за збереження столичного урочища "Протасів яр". Загинув на фронті 9 червня в складі 2-го мотопіхотного батальйону 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

У Київській міській адміністрації підбили підсумки голосування щодо дерусифікації вулиць столиці.

Так, в електронному рейтинговому голосуванні за перейменування вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ українці віддали понад 6,5 мільйона голосів.

Більшість запропонували увіковічнити українських героїв, які загинули на війні.

В КМДА розповіли, що до рейтингового електронного голосування щодо перейменувань увійшли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією.

Присвоєння нових назв топонімічним об’єктам має важливе історичне та національне значення. Отримані результати голосування передали в Київську міську раду для подальшого розгляду експертної комісії, підкреслив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Голосування, в якому могли брати участь усі громадяни України, з 15 по 19 червня відбувалося в додатку "Київ Цифровий".

Усього за чотири дні ви віддали понад 6,5 млн голосів у застосунку «Київ Цифровий». Дякую за активність! Отримання достовірних даних та фідбеку сотень тисяч людей у пару кліків – цифрові інструменти підтверджують свою ефективність, – зазначив керівник цифрової трансформації Києва Петро Оленич.

З результатами голосування можна ознайомитися в рейтинговій таблиці, яку опублікували в КМДА.

В Києві з'являться вулиці Ратушного, Махова, Левіна: підсумки голосування за перейменування міських об’єктів, фото-1

Так, понад 20 тисяч голосів українці віддали за перейменування вулиці Багратіонана на ім’я відомого фотодокументаліста і фотографа Макса Левіна, який загинув під Ірпенем, виконуючи редакційне завдання. Майже 30 тисячів голосів отримав Роман Ратушний - його ім’я носитиме вулиця Волгоградська. Нагадаємо, Роман загинув 9 червня на Ізюмському напрямку. Ще 15 тисяч українців підтримали Олександра Махова - українського журналіста та військового кореспондента, який загинув під Ізюмом. На його честь перейменують вулицю Жолудєва.

Олександр Махов. український військовослужбовець Збройних сил України, військовий журналіст, учасник російсько-української війни. Кавалер ордена «З...

Олександр Махов. український військовослужбовець Збройних сил України, військовий журналіст, учасник російсько-української війни. Кавалер ордена «За мужність» III ступеня (2022, посмертно).

Раніше ми писали, що в Києві обмежать рух приватного транспорту на Південному мосту.

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Київ #сьогодні #Київщина #війна #дерусифікація #Київ цифровий
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...