• Головна
  • В Україні створили перший національний сервіс онлайн візиток “єВізитка”
Новини компаній
15:10, 17 червня 2022 р.

В Україні створили перший національний сервіс онлайн візиток “єВізитка”

Новини компаній
В Україні створили перший національний сервіс онлайн візиток “єВізитка”, фото-1

Навіть під час бойових дій it галузь України не зупинялась, створювались нові стартапи, наприклад “єВізитка” - український стартап з метою допомоги бізнесу та підтримки Україні. Актуальною стала і потреба заміни російського софту. Творча команда рекламної агенції “Імперія” створила повністю український сервіс онлайн візиток - “єВізитка”. Мета стартапу - популяризація онлайн версій візиток в Україні та створення першого подібного сервісу з національним колоритом.

Ідея стартапу

Зараз Україна максимально диджиталізується та все більше інтегрує офлайн сервіси в онлайн простір. Вже є посвідчення водія в мобільному додатку, судові позови тощо. Але підприємці все ще користуються звичайними паперовими візитками, як і 100 років тому. Працюючи у рекламному бізнесі ми звернули увагу, що працівники західних компаній, перебуваючи у відрядженні в Україні, замовляли NFC візитки або візитки  з qr-кодом із посиланням на онлайн версію цієї візитки та можливістю завантажити контакти у смартфон одним дотиком за допомогою файлу VCard.

В Україні створили перший національний сервіс онлайн візиток “єВізитка”, фото-2

Qr, VCard - не нові технології та вже активно використовуються по світу. Але у % співвідношенні в Україні все це не має масового попиту, а qr-код роблять виключно на свій особистий сайт або акаунти у соцмережі (незручності очевидні: сайт може не працювати або бути застарілим, немає гарантії, що клієнт має обліковий запис саме в цих соцмережах тощо). Російський сервіс Таплінк пропонував створити особисту сторінку, де  підприємець зберігав всі потрібні посилання: контакти, вебсайт, соцмережі, але це ворожий сервіс з рф, а українських аналогів з функціоналом західних ми не знайшли! Західні аналоги не мали потрібних функцій саме для українців (наприклад, месенджери telegram та viber), а дизайн нам не сподобався взагалі. Тому розробили з нуля новий сервіс онлайн візиток - “єВізитка”.

Інтерфейс західного сервісу онлайн візиток та Vcard - qrco.de

Інтерфейс західного сервісу онлайн візиток та Vcard - qrco.de

Ми прагнули, аби сервіс був стильним, 100% безкоштовним, мав український колорит, а функціонал містив краще від західних сервісів, був простим для звичайного користувача.

Спочатку був

CardX Ще до початку бойових дій ми планували проєкт з онлайн візиток та інтеграції з НФС візитками. Ми навіть анонсували запуск сервісу на Kyiv Kylture Workeкs Day 202,але розробка йшла повільно, ми не мали часу та загальної концепції того, як повинна виглядати українська онлайн візитка. Каталізатором, на жаль, стала війна. Керівник рекламної агенції Костянтин Хафізов весь час був у Києві, рекламний бізнес зупинився. З’явилось бажання зробити щось корисне для бізнесу та країни. Перше, що змінили, це назва, тепер проєкт мав назву “єВізитка”, за аналогією з багатьма українськими державними сервісами. Це вже вносило першу нотку національного вебсервісу та впізнаваності. Зміни торкнулись всього - дизайн з важкого темного став кольоровим, з використанням градієнтів, так і функціоналу софту, спочатку планувався додаток, як у банків, де замість кредитних карток були б візитки, але тепер прагнули створити 1 сторінку, де є всі функції.

CardX та єВізитка

CardX та єВізитка

Костянтин Хафізов, керівник РА “ІМПЕРІЯ” та розробник єВізитки: “Я визнаю, що я під враженням роботи міністерства цифрової трансформації України, їх проєктами, темпами реалізації, та пишаюсь, що наша країна так швидко диджиталізується. Тому деякі  ідеї для дизайну та загального підходу я черпав саме з таких проєктів, як Дія, єПідтримка тощо. Хоча ані я, ані мій бізнес не маємо ніякого відношення до цих державних установ.”

Функціонал та користь для бізнесу від використання онлайн візиток

“єВізитка” “єВізитка” має всі потрібні прогресивній людині функції: можливість додати до 3-х номерів телефонів, та швидкий набір кожного з них, посилання на сайт, соцмережі, профілі у месенджерах - telegram, whatsapp, viber, опис, активна адреса (з можливістю запуску Google Maps). За потреби користувач може додати дату свого народження, режим роботи, своє особисте фото та логотип.

В Україні створили перший національний сервіс онлайн візиток “єВізитка”, фото-5

І це все повинно було поміститися на 1 екрані телефона, як на android, так і Iphone. А найголовніше - все це можна зберегти у телефонній книзі 1 дотиком! І це все нам вдалось реалізувати та почати тестування сервісу.

Ще саму візитку можна поширити з інтерфейсу онлайн візитки в будь-який месенджер або інший спосіб (e-mail тощо)

Кому це потрібно?

Всім сучасним людям, підприємцям, айті-фахівцям та іншим прогресивним користувачам, що хочуть користуватись новітніми технологіями. Можна додати як свою власну візитку, так і візитку фірми з графіком роботи та іншою корисною інформацією.

Як користуватись

Після простої реєстрації та створення візитки (заповнення полів профілю) сервіс генерує унікальний qr-код та посилання на вашу онлайн візитку. Цей qr можна використовувати у рекламі, інтернеті чи друкувати на звичайних паперових візитках. Такий варіант поєднання зробить рекламу більш сучасною та практичною! Така інтегрована реклама дозволяє зберегти всі ваші актуальні контакти в смартфон клієнта одним дотиком і без помилок.

Колаборація з NFC візитками

Ми розуміємо, що підприємці не відмовляться від звичайних паперових візиток, тому пропонуємо комбінувати та розміщувати qr на паперових візитках. Але найкращим та сучаснішим засобом поділитись контактами є NFC візитка - спеціальна картка з чипом, що дозволяє передати контакти одним дотиком до пристрою, де є НФС чип (майже всі сучасні телефони), а якщо нсф чипа немає, то онлайн візитка відкривається завдяки qr-коду. Така візитка замінює тисячі паперових, а контактні дані завжди актуальні - ви ж можете просто внести зміни в онлайн версії візитки й все!

В Україні створили перший національний сервіс онлайн візиток “єВізитка”, фото-9

В планах стартапу “єВізитка” є доробити сервіс та зробити більш функціональним. Наприклад, планується розробка повноцінної єВізитниці, щоб додавати візитки друзів та клієнтів, спростити інтерфейс додавання візитки. Розглядається можливість додати прив’язку до кредитних карток. щоб  спростити грошові перекази між людьми. Але сервісом можна вже повноцінно користуватись і 100% безкоштовно та без меж!

Стартап “єВізитка” вже додано до національного реєстру софту, як альтернатива російському Таплінку https://proitukraine.org/

В Україні створили перший національний сервіс онлайн візиток “єВізитка”, фото-10

Костянтин:

“Я, як розробник проєкту, пропоную дизайнерам-фрілансерам, рекламним агенціям популяризувати використання онлайн візиток або продавати продукцію з інтегрованою “єВізиткою”, таку, як NFC візитки. Ми не вимагаємо жодних платежів та надамо консультацію з користування сервісом.  Я вірю, що бізнес та креативні проєкти допоможуть виграти війну Україні та стати більш прогресивною і успішною!”

  • Протестувати єВізитку можна за посиланням: https://evizitka.cc/id/elon-musk
  • Більше інформації та створити свою безкоштовно онлайн візитку можна за посиланням: https://evizitka.cc/

Завжди відкритий до співпраці, зауважень, коментарів. Зв’язатися з засновником стартапу можна через “єВізитку” https://evizitka.cc/id/0001

Слава Україні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...