• Головна
  • Де виробляють справжній французький коньяк
Новини компаній
11:00, 25 травня 2022 р.

Де виробляють справжній французький коньяк

Новини компаній

Коньяк - король міцних напоїв, французький бренді, дистильований з білого вина, підданого тривалій витримці в дубових бочках. Його поціновувачі добре розуміють різницю між справжнім ароматним французьким коньяком та тими напоями, які за нього видають. Тому попит на якісні сорти хорошої витримки ніколи не закінчується.

Коньяки Baron Otard VSOP, Chateau de Montifaud Х.О. Fine Petite Champagne та інші в онлайн-магазині Vintage завжди у попиті, завдяки їх високій якості. Тим більше, що на сайті постійно проводяться акції та під час покупки можна заощадити до 20%, а доставка в будь-якому місті України буде безкоштовною, якщо вартість замовлення перевищує суму 500 грн.

Де виробляють справжній французький коньяк, фото-1

Історія появи французького коньяку

Перші письмові відомості про коньяк належать до 1622 року. Здається, це голландці, які торгували французьким вином вгору від річки Шаранта, навчили місцевих фермерів перегонці тих вин, які не годяться для витривалих далеких подорожей до Північної Європи. Великомасштабна дистиляція явно відноситься до пізнішого часу: приблизно XVII століття.

Коньяк: виробничі площі

Район виробництва коньяку у Франції включає всю Приморську Шаранту з невеликою частиною Дордонь і Де Севр. Регіон розташований на заході Франції, на північ від Бордо і включає площу близько 80 000 га, засаджену 15 000 виноградників. Це регіони, розташовані неподалік Атлантичного океану, з кліматом, що особливо підходить для вирощування винограду. Основними областями виробництва коньяку вважаються Жарнак, Сегонзак і, звичайно ж, Коньяк - місто, яке дало назву цьому дорогоцінному французькому дистиляту. У цих містах чи околицях зосереджені основні виробничі площі - підвали, де коньяк витримується протягом довгих років, перш ніж піти на реалізацію як готовий продукт.

Область всіх виробничих площ (Appellation d'Origine Contrôlée) розділена на шість підзон, які називаються крю. Кожна з них виробляє дистиляти різної якості через відмінності у вапняному складі ґрунту та географічного розташування. Знаменита карта крю була встановлена ​​ще в 1909 році і в ній зазначені шість офіційних областей виробництва коньячного вина.

Де виробляють справжній французький коньяк, фото-2

Райони виробництва коньячних вин та коньяку

  • Гранд Шампань (Grande Champagne) - абсолютно вапняні ґрунти та вкрай сприятливий клімат. Коньяк має гарну структуру та підходить для тривалої витримки.
  • Петіт Шампань (Petite Champagne) - менш вапняні ґрунти та трохи менш сприятливий клімат. Коньяки дуже схожі на попередні, але з меншою структурою та складністю.
  • Бордері (Borderies) – декальциновані ґрунти на поверхні, але все ще крейдяні, клімат з помірним впливом океану. Повнотілі, квіткові та добре структуровані коньяки, що підходять для витримки.
  • Фін Боа (Fins Bois) – дуже неоднорідний крю з погляду складу ґрунту та більш відкритого клімату, ніж попередні. Коньяк із скромним тілом, фруктово-квітковий, швидкої витримки.
  • Бон-Буа (Bons Bois) - зовнішній крю, неоднорідні ґрунти та клімат, схильний до впливу океану або Центрального масиву. Сільський аромат. Коньяки, міцніші, ніж попередні, і швидко старіють.
  • Бо Орде (Bois Ordires) – крю з морським кліматом та піщаними ґрунтами, що виходить на Атлантичний океан. Аромати слабкі та грубуваті, коньяк старіє за кілька років.

Це місця з багатою історією людської праці та легендами, що супроводжують усі труднощі роботи, пов'язаної з виробництвом коньяку. Місця, які варто відвідати всім, хто захоплений чи просто заінтригований цим чарівним напоєм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення