• Головна
  • Списки УДАРу до Київради викликали хвилю обурення
Политические новости
20:22, 1 жовтня 2020 р.

Списки УДАРу до Київради викликали хвилю обурення

Политические новости

Експерти та активісти масово критикують списки київського УДАРу – деякі персоналії викликають дуже багато запитань.Люди Черновецького, люди, пов’язані з Єрмаком та Слугою народу, люди, замішані у корупційних скандалах під час пандемії – списки УДАРу до Київради не сподобалися не тільки їхнім конкурентам, але і симпатікам.

Експерт та політолог Ростислав Балабан:«В принципі, нічого нового у цьому відкритті немає. Оприлюднення списків просто підсвітило те, що професійним оком було помітно вже давно. Перший конфлікт між командою Президента і Київською владою – був лише тактичним кроком, сходинкою до встановлення тісних відносин. Спочатку Богдан лякає тотальними змінами, а потім Єрмак вносить раціональні пропозиції і мирить всіх зі всіма, шляхом обміну між Верховною та Київською міською радами. Для «Слуг народу» це зручний та ефективний спосіб перебрати на себе контроль над Києвом, для «УДАРу» - закріпитися на верхівці влади країни».

«Такий розвиток подій був передбачуваним для аналітиків але, звісно, міг стати неприємним сюрпризом для тих, хто підтримував команду УДАРу», - зазначив пан Балабан.

Вже декілька днів продовжується хвиля реакцій на те, хто саме був заявлений у списках: «Цікаво спостерігати за метаморфозами Київської влади після зміни політичних сил в країні. Кінець 2019 - Андрій Богдан погрожує зміною керівництва КМДА та кримінальними переслідуваннями. Кінець 2020 - представники Єрмака назначаються в КМДА, а з КМДА кадри перетікають в Кабмін.А тепер складаємо 1 і 1 та дивимось хто буде керувати Києвом після виборів», - пишуть обурені активісти.

Списки УДАРу до Київради викликали хвилю обурення, фото-1

«Багато кандидатур у списку і справді викликають питання. Наприклад, дев’ятий номер списку – Ольга Сухопара, яка ще зовсім нещодавно була помічницею скандально відомого нардепа від Слуги Народу, Олександра Юрченка. Поки Юрченко знаходиться під слідством за хабарництво, пані Ольга вирішила «допомогти киянам» у Київраді.Так само багато запитань до наявності у списках Володимира Гончарова, який у розпал карантину дуже вдало провернув оборудку із «гуманітарним» вантажем масок», - зазначив Ростислав Балабан.

«Там само знаходимо і його кузена – забудовника Олександра Гончарова. Олександр вже є депутатом Київради, і відзначився тим, що на цій посаді через низку підставних фірм "виграв" більше 100 тендерів загальною вартістю 115 мільйонів гривень. Про це йдеться у розслідуванні dozorro.org.Окремою темою для розмов стало те, що за списки УДАРу тісно переплетені зі списками Слуги Народу. Взаємообмін між цими командами вже помітний неозброєним оком. Очевидно, що все іде до того, що УДАР та Слуга Народу планують коаліцію у новому складі Київради. Але чи відповідає така зміна тактики інтересам виборців УДАРу?», - говорить пан Балабан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...