• Головна
  • В Україні оживає кредитування нерухомості
Новини компаній
20:44, 1 травня 2017 р.

В Україні оживає кредитування нерухомості

Новини компаній

Останні декілька років були напруженими для всіх. Особливо в хиткому положенні опинились фінансові установи. І ось на початку 2017 року можна з впевненістю сказати, що в сферу кредитування житла прийшла відлига, банки знову почали видавати фізичним особам довгострокові кредити на купівлю житлової нерухомості.

Хоча ціни на первинне житло у порівнянні з 2011– 2013 роками стали досить привабливими, нестабільна економічна ситуація не сприяє росту купівельної спроможності громадян. До того ж багато експертів прогнозують зростання цін на первинне житло. Цю тенденцію можна чітко прослідкувати у каталозі нерухомості на novostroyki.lun.ua, де особливо додало в ціні житло в новобудовах Галицького району Львова, Печерського району Києва та інших найбільш привабливих локаціях великих міст України.

Недивно, що бажаючих отримати іпотеку вистачає. Проте банки не спішать поринати у вир кредитів з головою. Приблизно 5 провідних українських банків відновили іпотечні програми. Умови кредитування стали жорсткішими, а ставки вищими. На сьогоднішній день брати іпотеку в банку не дуже вигідно. Річна процентна ставка складає від 22% до 25%. Це означає, що на момент виплати всієї суми кредиту, ви можете переплатити вартість своєї квартири удвічі. До прикладу в Европі та США вартість іпотеки коливається від 1% до 4% річних. Варто зазначити також, що українські банки дають іпотеку лише на купівлю квартир у вже зведених будинках.

Якщо ви налаштовані придбати житло у новобудові, яка ще будується, тоді вам варто розглянути варіант розстрочки від забудовника. Як правило, компанії пропонують зробити перший платіж (близько 40-50% вартості), а залишкову суму розбити на декілька платежів до кінця будівництва житлового комплексу.

Що ж стосується зниження іпотечних ставок, то про це можна буде говорити лише за умови стабілізації фінансової та економічної ситуації в країні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...